avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua - nu am schimbat pasaportul dupa schimbarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua - nu am schimbat pasaportul dupa schimbarea numelui

in urma divortului,am revenit la numele dinaintea casatoriei,schimbandu-mi buletinul dar nu si pasaportul.Intrebarea mea este daca mai pot iesi din tara cu acest pasaport,pe numele vechi,daca exista acolo o evidenta a acestor lucruri...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:02, 3 Martie 2014
este necesara eliberarea unui pasaport care sa contina numele dumneavoastra actual - cel din cartea de identitate.
Nu sunteti obligata sa il schimbati daca nu calatoriti in afara UE, il puteti face doar la nevoie (stiti desigur ca in UE se poate calatori doar cu CI).
Buna ziua!

As dori sa stiu daca pot calatori in Elvetia daca am pasaport valabil pe vechiul nume si CI pe cel dupa divort. Pe ce nume ar trebui sa cumpar biletul de avion?
Buna ziua,

Elvetia are acord de libera circulatie cu UE, cumparati biletul pe numele dvs. actual pentru ca puteti calatori cu cartea de identitate.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu pasaportul pe numele vechi andreea.p andreea.p Buna ziua! Am cumparat biletele de avion pentru luna de miere folosind numele de domnisoara. Problema este ca aceasta calatorie va avea loc la 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Am o urgențã in legãtura cu titlul de calatorie Cocoandrus Cocoandrus Buna!sunt căsătorita in Londra si am un bebe de 3 luni!in Decembrie vrem sa mergem in România doar ca am o nedumerire!pe certificatul de naștere ... (vezi toată discuția)