avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Care este salariul minim pentru un angajat cu studii superioare in 2014?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 28 Ianuarie 2014
De la 01.01.2011 , in lipsa unui CCMN, angajatorul este obligat sa acorda unui salariat doar salariul minim brut pe economie indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..

Daca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire , atunci acesta este obligat sa aplice acesti coeficienti.

Astfel, incepand cu 01.01.2014 , salariul minim brut este de 850 lei indiferent de studiile necesare ocuparii acelui loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Incadrare salariu elyanasmash elyanasmash Buna ziua, Pentru calificati fara studii superioare, care este salariul de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Care ar fi limita minimă a salariului unui jurist începător al unei societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în ... (vezi toată discuția)