avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plec la munca in strainatate, cum pot plati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plec la munca in strainatate, cum pot plati intretinerea in tara ?

Nu stiu cum sa procedez in urmatorul caz :
plec la munca in strainatate, pentru o perioada determinata ( 1 - 5 ani )
Detin un apartament proprietate in BUCURESTI.
Cum pot plati legal ( nu prin intelegeri cu terti genul lasa ca platesc eu pentru tine )
intretinerea catre Asociatia de Proprietari , cu acte doveditoare ca am platit la timp?
Sunt singur, nu am rude si nu vreau sa vand apartamentul pentru ca voi reveni in tara.
Asociatia de Proprietari a spus ca nu primeste virament bancar pentru asta in contul ei. Nu da certificare ca am platit intretinerea lunara.
Se poate da o procura catre vre-un avocat sau se ocupa vre-o firma sau institutie de acest gen de probleme ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:15, 28 Ianuarie 2014
Alta solutie este inchirierea cu contract declarat la fisc.
Nu se sparge nici usa, se plateste si intretinerea, locuinta nu se degradeaza si ramaneti si cu ceva bani.

Si daca nu aveti pe cineva sa urmareasca chiriasii ramaneti cu intretinerea neplatita pe cativa ani, cu apartamentul devastat, iar ce ati luat pe mere, dati pe pere.
Daca punem raul inainte ar insemna sa nu mai inchirieze nimeni.
Poate inchiria unor persoane cunoscute sau recomandate.
Poate lasa cheia unui vecin mai apropiat ptr orice eventualitate, de preferat celui de la etajul inferior, va fi primul interesat sa opreasca apa.:)
Impreuna cu administratorul faceti o medie lunara a intretinerii si ii trimiteti banii prin Western Union sau alta societate de transfer bani la sediul asociatiei.
La detalii de plata scrieti "intretinere luna.....".
Aceasta modalitate are totusi o hiba in sensul ca persoana care primeste banii se poate schimba.
In acest caz ar trebui sa faceti o intelegere scrisa cu presedintele asociatiei pentru modalitatea de a trimite si a fi primiti banii, cand, cine, cum.....

Cea mai sigura modalitate este plata in cont bancar. Dar nu inteleg de ce nu vor sa primeasca banii in cont...(?)

Puteti plati si in avans. Dar pe ce perioada? Ca poate nu stiti cat veti sta acolo....

Sfatul lui @thran este foarte util. Lasati cheia la o persoana de incredere si la asociatie telefonul persoanei pentru ca la caz de urgenta sa poata exista cineva care sa aiba acces in apartamentul dv. pentru eventuale reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltueli emanuellen emanuellen Buna ziua,am un apartament in bloc,cu centrala proprie,doresc sa ma mut in strainatate si sa vin o data pe an acasa.Cum trebuie sa procedez legal unde sa anunt ... (vezi toată discuția)
Metode de crestere a incasarilor in asociatie Dana Marin Dana Marin Cu siguranta exista persoane de decizie in asociatii care au experimentat diverse metode de crestere a incasarilor la intretinere. Noi avem multe restante, ... (vezi toată discuția)
Schimbare tevi intr-un apartament nelocuit de 3 ani. alexemariusadrian alexemariusadrian Doresc sa schimb tevile de caldura de la un apartament de la et. 2, eu fiind la et.4, dar proprietarul de la et. 2 este plecat din tara de 3 ani. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)