avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Problema achizitie si revanzare casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Problema achizitie si revanzare casa de marcat

Buna seara,
Am achizitionat pe 19.11.2012 o casa de marcat (419 lei) de la, probabil, cea mai mare firma din domeniu de la noi, impreuna cu un sertar de bani (180 lei).
Casa mi-a fost livrata de un angajat al firmei impreuna cu factura in original si pasii pentru fiscalizarea pe care o fac ei cand ii chem dar fara sertarul de bani.
In acel moment i-am spus domnului ca nu o sa ii semnez pe factura ca am primit produsele pentru ca nu era si sertarul iar dansul a zis ca e ok si daca nu o semnez / stampilez ca rezolvam cand vine pentru fiscalizare.
Ulterior a trebuit sa inchid punctul de lucru si nu am mai reusit sa fiscalizez casa de marcat.
Acum putin timp cand am facut curat in depozit am gasit-o si i-am contactat pe cei care mi-au vandut-o si le-am amintit de sertarul de bani si i-am intrebat daca nu au un buy-back pentru casa de marcat.
Raspunsul a fost:

"
Buna ziua
Termenul maxim pentru depunerea unei reclamaţii în legătură cu un eveniment reclamat este de 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii fiscale. La sfârşitul acestei perioade, evenimentul reclamat este considerat ca fiind în mod irevocabil acceptat.
In baza noastra de date figurati cu livrare in data de 21.11.2012: casa de marcat Orgtech Lili, sertar de bani mediu si Placuta Adaos Comercial Practicat.
Casele de marcat pot fi preluate in regim buy back numai daca a fost predata memoria si apoi anulat Nr Ordine de la Finante.
Putem prelua numai case de marcat marca Datecs. "

I-am explicat doamnei ca produsul nu a fost livrat si ca un control al facturilor si al stocului ar arata ca am dreptate. Dupa un schimb de replici (eu foarte politicos si proactiv , dansa foarte expeditiva) am cedat pentru ca aveam prea multe lucruri.

Intrebarile mele sunt:
1. Stiu ca e vorba doar de 180 lei ca si bani dar mai mult gestul m-a deranjat.. are rost sa angajez un avocat care sa le bage mintile in cap si sa ii puna sa il plateasca si pe el?
2. Ce pot face cu casa de marcat daca nu a fost inregistrata la finante? O pot vinde mai departe? Daca da, cui si cu ce valoare?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Incasari plati ContSters53045 ContSters53045 Buna ziua, De foarte putin timp lucrez la o firma care are productie si experienta mea in contabilitate primara e limitata asa ca asi fi foarte recunoscatoare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat de la un angajator la altul appstejarul appstejarul am o casa de marcat, dar trebuie sa ma mut de la un angajator (a)la altul(b). casa de marcat a fost trecuta in la cheltuielile mele. am inteles ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Andreyene Andreyene Doresc sa imi deschid un magazin de second hand eu impreuna cu prietena mea .si doresc sa mai am unu sau doi angajati.. cum ar trebui sa procedez il legatura ... (vezi toată discuția)