avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Doresc sa imi deschid un magazin de second hand eu impreuna cu prietena mea .si doresc sa mai am unu sau doi angajati.. cum ar trebui sa procedez il legatura cua ceasta afacere?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Andreyene , utilizator 22:13, 7 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa infiintati un SRL; se rezerva denumirea, se face un act constitutiv, un comodat, se completeaza o serie de declaratii, etc.
Uitati-va pe site-ul Recom sau contactați un avocat să se ocupe.
Mai am o nelamurile. De exemu cand deschid magazinul cumpar marfa se 3000 lei ,platesc chiria pe spatiu si am doi angajati dintre care unul eu.sa spunem ca o sa am profit 2000 lei din acei bani pot sa mai cumpar marfa si sa platesc chiria si angajatul sau trebuie sa scot bani doar din buzunar si de profit nu ma ating
Mai am o nelamurile. De exemplu cand deschid magazinul cumpar marfa de 3000 lei ,platesc chiria pe spatiu si am doi angajati dintre care unul eu.sa spunem ca o sa am profit 2000 lei din acei bani pot sa mai cumpar marfa si sa platesc chiria si angajatul sau trebuie sa scot bani doar din buzunar si de profit nu ma ating
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Andreyene, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va infiintati SRL-ul cu doi asociati, cu sediul social la domiciliul din buletin al unuia dintre cei doi si cu punctul de lucru la adresa magazinului unde va veti autoriza si activitate cu codul caen respectiv. Tot la adresa punctului de lucru va veti fiscaliza si casa de marcat.
Numai dupa ce ati inregistrat srl-ul la registrul comertului si ati cumparat casa de marcat pe care firma de unde o luati va va face si fiscalizarea ei la finante, incepeti sa cumparat marfa pe firma numai cu factura. Tot abia acum puteti face si cheltuieli pe baza de factura pe firma, cu tot ce va trebuie pentru reparatie, intretinere si dotare magazin unde veti desfasura comertul.
SRL - ul va fi o microintreprindere platitoare de impozit pe venitul microntreprinderii de 1%, neplatitoare de tva. Dupa ce ati inregistrat srl-ul la registrul comertului veti face si angajarea pe firma a celor doi salariati cu minim 2080 lei. Va trebui sa va gasiti si un contabil autorizat membru ceccar care sa va ajute inca din aceasta faza de inceput cu angajarea.
Pentru firma, dupa ce ati inregistrat srl-ul la registrul comertului veti avea nevoie de registru de casa in care treceti toate incasarile si platile zilnic si registrul nir in care veti trece facturile de la achizitia de marfa. Acestea doua le tinei la adresa punctului de lucru pentru ca pot sa va fie cerute oricand in cazul unui control. Tot aici va trebui sa aveti si un registru unic de control.
Aveti posibilitata ca atat la infiintare cat si pe parcursul timpului, sa aduceti bani de acasa, adica sa imprumutati firma si, in momntul cand veti avea disponibil, sa scoteti acest imprumut.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
multumesc frumos pentru raspuns.mi a-ti dat foarte multe detalii .multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere srl cu activitate de vanzare organe de asamblare si scule IoanaTdr IoanaTdr Deschidere SRL Buna seara, Am dori sa ne deschidem un SRL cu activitate de vanzare organe de asamblare si scule.Problema este ca nu stim absolut nimic despre ... (vezi toată discuția)
Costuri înființare magazin second hand Babes Monica Elena Babes Monica Elena Ce suma este necesară pentru deschiderea unui magazin cu imbracaminte second hand ? (vezi toată discuția)
Urmează să îmi deschid un srl și aș dori să mă lămuresc în privința anumitor lucruri. vă rog să mă ajutați rrobert rrobert Urmeaza sa imi deschid un SRL si as dorii sa ma lamuresc cu anumite lucruri. Stiu ca trebuie sa colaborez cu un contabil, ceea ce voi face dupa ce ma voi ... (vezi toată discuția)