avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunțare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunțare



O fosta colega de facultate( si o presupusa prietena de vreo 5 ani , pe care o consideram ca pe o sora), si-a dorit sa se razbune pe mine deoarece daca ma intreba ceva ii raspundeam sincer (si adevarul doare). Intr-o seara a chemat politia, deoarecem eram in fata scarii doar, fara sa fiu cu mana pe usa de la scara, sau in scara sau la usa. A venit un echipaj de politie , s-au prezentat , m-au intrebat daca sunt probleme , am zis ca vb la telefon cu mama fostei mele colege. Agenti mi-au zis sa intru in scara, sa ma legitimez, dar m-au luat tare (m-am speriat,deoarece nu stiam de ce au chemat politia, nu am tulburat linistea publica, nu am atins-o pe cetateana de la apartamentul 07 care a pretins vreodata ca mi-e prietena cand era la greu)) Apoi cei 3 agenti mi-au spus sa raman in scara si sa nu plec ca e mai rau pt. mine daca plec. Ei au urcat la apartamentul 07 unde locuieste ceteana cu flotant pe mine nu m-au lasat sa urc, au sta aproximativ 5 minute. Apoi un agent m-a intrebat daca am probleme in dragoste, daca am avut relatii intime cu cetateana (am raspuns ca nu si nici nu mi-as dori). Nu stiu ce a putut zice cetateana. sus despre mine, dar mie nu mi s-a oferit prezumtia e nevinovatie, sau dreptul la replica. Apoi au inceput sa zica ca cetateana nu vrea sa mai fim priete, de dreptul civil, nu mi-au dat dreptul la replica si la final mi-au zis ca oricum o sa fiu chemata la politie si daca nu o mai caut nu patesc nimic, altfel se trece la penal si pedeapsa cu inchisoare. La iesire din scara mi-au zis sa plec din fata scari si sa nu ma mai intorc sa nu fie nevoiti sa vina din nou , ca au treburi mai importante. Fara sa stiu pt. ce atata tam tam, fara un proces verbal , fara nimic. Am facut atac de panica, am ajuns la urgenta unde am stat cu perfuzii pana a doua zi la 4 dimineata, la ora 10 am mers la politie sa aflu ce s-a intamplat, mi s-a zis ca doar saptamana viitoare se poate daca merg in audienta la comanant. Am fost, nu s-a gasit nici o plangere, a fost sunata cetaeana si a zis ca nu a depus plangere, am aflat numele agentului, am cautat fisa de activitate a agentului in aceea seara si nu s-a gasit. Acum cine plateste pt. ca s-a marturisit ca exista plangere la politie , ca o sa fiu citata la politie, pt atacul meu de panica, pt. o saptamana in care m-am interesat de avocati si proceduri si codul penal?
Cel mai recent răspuns: Ale88 , utilizator 16:34, 1 Februarie 2014
Faceti o plangere la politie impotriva prietenei si a agentului si povestiti tot ce vi s-a intamplat. Daca exista o plangere se vor face cercetari.
Nu am inteles ce anume a produs atacul de panica.Aveti acte medicale?
Ce diagnostic?
Mi-as dori sa aflu cine a mintit, fosta mea colega / prietena/ sora a mintit spunandu-i agentului ca a depus ceva plangere/sesizare/denut, sau agentul a zis doar pt a ma speria/intimida.
Da, am mers la urgenta ( i-am scris si fostei mele colege unde sunt sa trimita si acolo politia daca e cazul sa se razbune) am acele hartii de la urgenta si ceea ce mi s-a administrat! Am facut atacul de panica, deoarece nu am inteles nimic din momentul ce au venit acei agenti, sa ma legitimez sa nu fiu lasata sa aud ce afirma cetateana de fosta colega, ca nu am avut drept la replica, ca s-a depus acea plangere ca o sa fiu chemata la poliitie pt hartuire.
Daca fosta mea colega a sunat la politie, la sectia din cartier, eu fiind in fata scari vorbind cu mama ei , iar agentul sa vina sa ma intrebe pe mine daca sunt probleme,sa ma ia foarte dur, sa ma cheme din fata scari in scara , sa doreasca sa ma legitimeze, sa ma legitimez fara sa stiu pt ce au fost chemati, apoi dupa ce scrie datele din buletin, apoi sa-mi zica sa raman acolo sa nu plec ca e mai rau pt. mine si ca ei urca la part 07 sa vada care e problema ( se putea zice orice despre mine, iar eu nu am avut drept la replica la ceea ce s-a zis, nu s-a scris nimic nici u proces verbal ceva constatator! Au actionat corect agenti?
La agent ar trebui sa-i fac plangere la inspectorat, la sectia de cartier nu se poate,deoarece nu poate fi cercetat de colegi lui de la sectie. Si sa depun o plangere care oricum nu v-a schimba nimic.
Eu imi doresc sa aflu doar cine a facut aceea marturie mincinoasa ca exista plangere si ca o sa fiu chemata la politie, deoarece cine a facut aceea marturie nu a facut-o cu buna credinta.
Eventual fosta mea prietena/sora sa fie intr-un fel trasa la raspundere, deoarece s-a folosit de o institutie a statului pentru a se razbuna pt ca am fost o prietena adevarata si sincera (iar adevarul doare) dorind sa ma sperie sa ma intimideze.
Nu a avut cu mine nici o discutie amiabila cu martori in care sa zica sa o las in pace, dar nici eu nu-mi doream o prietenie, ci sa ramanem cunostiinte in relatii cordiale sa ne salutam daca ne vedem. Si mai era sa-mi ofere niste bani , deoarece in trecut am ajutat-o cu oo reducere pt niste produse de a slabit vreo 15 kg si acei bani imi doream sa ii donez la un centru.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
A procedat corect agentul?
Acuma simplul fapt de a legitima pe cineva nu e un abuz. Trebuia sa plecati de la premiza ca atat timp cat nu ati facut nimic rau, nici polistii nu va vor face nimic rau. Cel putin nu v-au lovit sau pus catusele la maini. Agentul a spus si el ce i s-a spus de la sectie, ca cineva a dat telefon sa vina Politia. Probabil asta intelegea el prin "plangere".

Alte discuții în legătură

Amenintare si abuz FxDum FxDum Buna seara, de ceva timp prietena mea s-a reimprietenit cu o foata colega de a ei. Aceasta prietena nu se intelege deloc cu familia ei. Dupa ceva timp ne-a ... (vezi toată discuția)
Amendat pe nedrept mihai-dan mihai-dan buna ziua tuturor ....am ajuns aici ca toti ceilalti care au avut o problema cu legile din romania si cei care ar trebuii sa le aplice....in cazul meu MILITIA ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta in instanta o amenda al carui proces verbal nu a fost semnat? Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ieri am mersi in piata centrala a craiovei,m-am plimbat si la un moment dat am vazut niste pere care erau la un pret scazut si am cumparat si eu.dar cand am ... (vezi toată discuția)