avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zapada aruncata pe proprietatea mea (in curte)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zapada aruncata pe proprietatea mea (in curte)

Salut, casa mea este situata intre doi vecini. Unul este situat la dreapta , altul este in spate. Cel din spate are o alee ( un drum mai ingust) pentru a ajunge pe proprietatea lui , si aleea respectiva este situata intre vecinul din dreapta si mine.
Vecinul s-a decis sa dea zapada de pe alee, spre mirarea mea , el a aruncat-o pe proprietatea mea (in curte).
Intrebarea mea este; ce sanctionari i se cuvin ?
Daniela50 a scris:

Ma refeream la faptul ca in Romania desi este stabilita ca obligatorie curatarea trotuarului din fata curtii si sanctionata cu amenda nu se vad rezultatele.

Mda...Unor conationali ai nostri le lipseste acel "simt civic" sau "simt al responsabilitatii", iar aceasta atitudine nonsalanta are niste radacini "ancestrale", si anume in lipsa proverbialilor "sapte ani de-acasa"!
Intr-o atare situatie, chiar si simpla invitatie la mediere (onorata sau nu) are rolul unei manusi aruncate; cu alte cuvinte, problema a depasit simplele vorbe si persoana care se considera nedreptatita incepe sa faca niste demersuri; acest lucru ar putea fi in masura sa nu-l lase indiferent pe stimabilul vecin, in sensul: "hai, mai vecine, chiar asa?!" Desigur ca mai depinde si de tipul de om...
Andrewstephen1 a scris:

vreau sa stiu daca nu o sa plateasca amenda , ce sanctionari se pot da ?

Chiar daca nu achita in termen amenda aplicata,responsabilitatea recuperarii sumei este declinata in favoarea autoritatii fiscale,care va informa debitul inclusiv in impunerea obligatiilor fiscale aferente anului urmator

Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
ynocentta, utilizator
Asa sigur iar cand se topeste toata zapada, sa se umple toata curtea de apa .... Bun sfat.

Eu am alta idee. Necesita o lopata si ceva energie. Apucati-va si dati inapoi peste gard zapada la vecinul care a aruncat-o si cu asta basta.
@ Enereco
:DCorect !
Eventual daca nesimtitul trece prin zona sa scape si o lopata plina cu zapada in capul lui .
Multumesc pentru sfaturi, macar aici mai vad oameni care totusi au cod moral.
Am vorbit cu vecinul, dar spre mirarea mea, el a ajuns sa imi afirme ca straduta lui ar trebui transformata in strada, adica el mai pe scurt, imi mai pune cateva kilograme pe umeri, nu este indeajuns ca mi-a dat aproximativ o tona de zapada in curtea mea in asa fel incat, trebuie sa iau Snow Skate ca sa pot trece pe acolo.Caracterul unui om nu se poate schimba, poti sa te comporti inteligent cu el, amabil, omenos, el tot aceiasi persoana este. Am incercat cu vorba buna, dar nu se poate, am mers la politie am discutat cu ei , ei au zis ca o sa ii inmane o amenda,si ceea ce cred eu ca nu s-a si intamplat dar nu mai conteaza, fapta e facuta.Sunt tot felul de vecini, iar eu ii am pe cei mai nesimtiti oameni , si in dreapta si in stanga si in spate, minunat, nu?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zapada aruncata lângă temelia mea catalinuxxl catalinuxxl Bună seara .Locuiesc la tara și de anul trecut un vecin scoate zapada din curtea dumnealui si pe cea din fata portilor și o trece strada aruncând o ... (vezi toată discuția)
Parcare masina in fata casei propietate personala duduelena duduelena Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca din punct de vedere al legislatiei in vigoare ma puteti ajuta cu un nr de lege in care sa gasesc atat obligatiile pe ... (vezi toată discuția)
Zapada cazuta de pe acoperis cosmindaniel cosmindaniel Buna ziua, conform procedurilor legale cand am contruit casa am respectat cei 90cm min de la fata gardului cu peretele casei.In realitate sunt 110cm. Iarna se ... (vezi toată discuția)