avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contestatie plan de reorganizare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contestatie plan de reorganizare

buna ziua

in cazul unui plan de reorganizare confirmat de catre instanta, prin care au fost eliminate din plan creantele chirografare, se mai poate face ceva?#-o
exista sanse sa se modifice planul?:(

multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 09:22, 31 Ianuarie 2014
Cand spuneti ca au fost eliminate creantele chirografare, va referiti la faptul ca nu sunt cuprinse in graficul de plati, nu?

Daca este asa, atunci inseamna ca era obligatoriu ca administratorul judiciar sa va treaca intr-o rubrica separata, numita creditori defavorizati, care au separat un drept de vot cu privire la plan.
Da, puteti face contestatie, tocmai pentru a va trece in aceasta categorie, a creditorilor defavorizati.
in planul de organizare toti creditorii chirografari sunt mentionati a primi 0 lei. restul creantelor, cele garantate, salariale, bugetare, chirografare privilegiate sunt ,,programate" pentru plati, pe perioadele stabilite, insa creantele chirografare au trecut 0 peste tot. din adresa primita reiese faptul ca, creanta noastra ,,a fost anulata din planul de reorganizare confirmat, intrucat nu au fost propuse distribuiri de sume in favoarea creditorilor din grupa celorlalte creante chirografare ( grupa V )"
Studiind legea insolventei, am gasit la art. 101 lit c, faptul ca un plan poate fi confirmat numai daca ,, fiecare categorie defavorizată de creanţe care a respins planul va fi supusă unui tratament corect şi echitabil prin plan". noi nu am fodst notificati cu privire la planul de organizare, asa cum prevede art. 99, alin. 2, respectiv : ,,Planul de reorganizare, inclusiv anexele, se va comunica în format electronic, scanat, prin grija administratorului judiciar, prin e-mail sau prin postare pe site-ul acestuia. " ca atare nu am avut cum sa RESPINGEM planul.
ne putem prevala de acest aspect in contestatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persistenta sechestru anjinsan anjinsan Buna Ziua, In cadrul unei proceduri de executare silita infiinteaza un sechestru executional asupra unor bunuri ale unui debitor. Inainte de a se trece la ... (vezi toată discuția)
Categorie separata de creante chirografare herculeroco herculeroco Buna ziua, am primit o adresa de la administratorul judiciar prin care mi se comunica faptul ca societatea mea , in calitate de creditor, a fost inclusa intr-o ... (vezi toată discuția)
Contestarea planului de reorganizare?! corstef corstef Buna ziua Cand poate fi contestat un plan de reorganizare tinand cont ca noi ca si creditor din categoria \"alti creditori\" nu am fost convocati la sedinta ... (vezi toată discuția)