avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza Flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza Flotant

(1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pe raza caruia locuieste temporar, completând în acest sens Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei, la care anexeaza urmatoarele documente:
- actul de identitate în care urmeaza a se înscrie mentiunea de stabilire a resedintei ;
- documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie ;
- documentul cu care se face dovada achitarii a taxei extrajudiciare de timbru (5 ron);
(2) În situatia în care solicitantul nu detine un act privind titlul locativ, încheiat în conditiile de valabilitate prevazute de legislatia româna în vigoare, gazduitorul sau dupa caz, reprezentantul sau legal îsi va exprima consintamântul privind stabilirea resedintei, în prezenta personalului.
(3) În situatia în care gazduitorul nu se poate prezenta la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, declaratia de primire în spatiu poate fi consemnata la notar public ori în fata politistului de ordine publica din cadrul unitatii de politie pe a carei raza teritoriala este situat imobilul.

asta am gasit pe site ,as dori sa stiu ,taxa aceea de timbru o pot plati cand merg cu proprietarul imobilului la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pt viza ?sau se plateste in alta parte? sa stiu exact cum procedez
cand merg cu proprietarul sa lasam actele pt viza sa nu stea dansul dupa mine
Cel mai recent răspuns: Yonut19 , utilizator 23:25, 3 Februarie 2014
Depinde cum sunt organizati. In unele din orasele mari se poate plati la ghiseu insa de regula taxa extrajudiciara de timbru se plateste la Serviciul Impozite si Taxe al primariei.
am luat numarul am gasit pe site la adm sector 1 ,o sa sun luni si revin cu un post unde se plateste poate ajuta si alte persoane informatia
Taxa extrajudiciar de timbru se achita la Trezoreria sectorului in
raza caruia urmeaza sa va stabiliti resedinta sau achizitionati timbre
fiscale in valoare de 5 lei de la orice oficiu postal.
raspuns primit pe mail de la Serviciul Relatii Publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat intre o persoana fizica si un ii spidii99 spidii99 Am inchiriat un imobil,cu contract de inchiriere inregistrat la anaf pentru am deschide un ii,intro alta localitate fata de cea de domiciliu. Cum procedez cu ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de flotant Madalina1122 Madalina1122 Doresc sa obtin viza de flotant prin prezentarea la ghiseul de evidenta a populatiei cu proprietarul imobilului. Acesta sustine ca este necesara si prezenta ... (vezi toată discuția)