avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare tva

buna seara. am o intreprindere individuala infintata in anul 2012 neplatitoare de tva cu obiect de activitate transport persoane in regim taxi.nu am atins plafonul de trecere la tva dar doresc sa trec luna aceasta deorece vrea sa fac o achizitie de autoturism pt activitatea specificata.cum si in ce conditii pot recupera tva dupa aceasta achizitie ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 22:54, 1 Februarie 2014
Buna seara,

Dupa ce deventi neplatitor de TVA puteti depune decontul de TVA, in care este cuprinsa respectiva achizitie, cu optiunea de rambursare. Daca aveti sub 10.000 lei TVA de recuperat este cu control ulterior.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva elana50 elana50 firma e nou infintata(6 luni) si are de recuperat de la stat tva de 7500 de lei. am si eu niste intrebari: 1.ce acte trebuie sa aduc si unde se ... (vezi toată discuția)
Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Recuperare tva fara control andreimt andreimt Buna ziua. Poate ma puteti ajuta cu ceva informatii... O firma de transport care efectueaza transport extracomunitar are de recuperat TVA 20000 ron,mare ... (vezi toată discuția)