avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social

Buna seara. Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Am doi bunici, despartiti numai faptic, nu si divortati legal. Bunicul are o pensie de 670 de Ron, bunica nu are niciun venit si niciunul dintre ei nu au proprietati sau animale. Problema e in felul urmator: bunica a mers la primarie sa i se faca ajutor social , iar domnul functionar de acolo care se ocupa cu aceste lucruri,a refuzat sa ii faca, pe motiv ca are bunicul pensie. Din cate am inteles eu, nu stiu daca am dreptate sau nu, amundoi s-ar incadra la ajutor social, atat bunicul cat si bunica, deoarece nu depasesc 350 de Ron pe luna venit, de persoana. Daca gresesc va rog sa ma corectati. Domnul functionar despre care va spuneam refuza in continuare sa ii faca vreunuia dintre ei ajutor social sau de incalzire. Intrebarile mele ar fi : au bunicii mei dreptul la ajutoare sociale?si daca da, unde as putea sa ii fac domnului respectiv o reclamatie? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ghost87 , utilizator 16:48, 2 Februarie 2014
1. Detalii si actele necesare in vederea acordarii venitului minim garantat (ajutor social) gasiti aici:
[ link extern ]
sau
[ link extern ]

2. Ati depus dosarul pentru acordarea ajutorului social sau s-a discutat doar verbal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
S-a discutat doar verbal , iar domnul respectiv nu a vrut sa primeasca dosarul.
Depuneti o sesizare la Primarie, in acest sens.

Acel functionar avea obligatia de a va primi dosarul , urmand apoi prin decizie a Primarului sa vi se aprobe sau nu ajutorul social .
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
N-ar avea nici-un rost sa depun o seziare la primarie deoarece primarul are aceeasi atitudine. Am impresia ca e ceva personal, iar dumnealor profita de faptul ca in general omul de la tara este un om simplu, nu isi cunoaste drepturile si nu stie cum sa actioneze in asemenea situatie. Dumnelor refuza dosarul pe motiv ca nu s-ar incadra, lucru neadevarat avand in vedere ca venitul e cel pe care vi l-am spus, nu au terenuri, vite sau venituri din alte surse. De accea v-am intrebat unde as putea face o seziare pentru ca la primarie nu se v-a rezolva nimic. Realitatea de la tara e cam in felul urmator: nu beneficiaza de ajutoare sociale decat prietenii primarului, cei care l-au sustinut in campanie, rudele si eventual o foarte mica parte din cei care char au nevoie de aceste ajutoare. Ca sa nu mai spun ca nu se fac niciun fel de anchete sociale la domiciliul celor care beneficiaza de aceste ajutoare. Cu alte cuvinte, ajutor social primeste numai cine vrea primarul indiferent daca are sau nu nevoie de el. Din pacate nu pot dovedi acest lucru, dumnealor stiu foarte bine sa se acopere unul pe celalalt. Doar daca, eventual i-ar verifica cineva de la judet.
Depuneti o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sau la Agentia Natioanala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) - Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro

Alte discuții în legătură

Referitor ajutor social sau orice alta forma de ajutor CiuciudauMarinela CiuciudauMarinela Buna seara, Am urmatorul caz: parintii mei, in varsta de 59 de ani nu au niciun venit (salar,pensie,somaj,ajutoare sociale,etc), iar tatal meu mai are 2 ani ... (vezi toată discuția)
Mi s-a oprit indemnizatia de crestere copil si alocatia de stat. cui pot sa ma adresez? alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua! problema mea este urmatoarea in 2010 am intrat in indemnizatie pentru crestere copil pana in 2012. in ultimile trei luni in care luam ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura MihaelaViziteu MihaelaViziteu buna ziua ma confrunt si eu cu o problema anul trecut in noiembrie am depus dosarul pt ajutor de caldura am fost sunata dela asociatie sa merg sa depun dosarul ... (vezi toată discuția)