avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Precontract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Precontract

buna ziua!
angajatii unei firme care a pierdut licitatia vor fi preluati de noua societate care a castigat licitatia incapand cu 01.05.2014.
Noua firma, pentru siguranta a incheiat un act notarial prin care angajatii vechii firme se obliga sa-si continuie activitatea la noua firma incepand cu data de 01.05.2014 fara a se mentiona in ce conditii(program, salarizare, alte drepturi, concediu de odihna).
INTREBARE: DACA LA MOMENTUL SEMNARII CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA, CONDITIILE ACESTUIA NU SUNT AGREATE DE VIITORUL ANGAJAT SI NU SEMNEAZA AR PUTEA AVEA URMARI NEGATIVE ASUPRA CELUI CARE NU SEMNEAZA?
In aceeasi speta, este legal ca viitorul angajator sa solicite semnarea unui precontract cu niste conditii prestabilite cu potentialii angajati, care la acest moment sunt angajatii altui angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 1 Februarie 2014
Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

Doctrina a opinat ca, " Libertatea muncii implică libertatea persoanei de a-şi exercita sau nu dreptul la muncă, de a hotărî unde, pentru cine şi în ce condiţii va munci, libertatea alegerii profesiei, libertatea de a decide încetarea raporturilor de muncă prin demisie, dreptul de a participa, cu ocazia negocierilor colective şi individuale, la fixarea condiţiilor de muncă. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 17)."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Tpopa Tpopa buna seara, aş dori să ştiu cum poate fi condiţionat un angajat (funcţionar public), care -şi dă demisia în timpul aplicării unei legi extrem de ... (vezi toată discuția)
Detasare andronicloredana andronicloredana Cine raspunde de salariatii detasati? (vezi toată discuția)
Obligata sa preiau gestiune Valiver Valiver Buna seara! Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva... Lucrez intr-o institutie bugetara si mai am 5 ani pana la pensie. Deoarece suntem foarte putini - unii ... (vezi toată discuția)