avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prietena mea are nevoie de voi ajutati-o va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prietena mea are nevoie de voi ajutati-o va rog

ma numesc budeanu madalina si am o prietena care a dat de o belea mare sotul iei a prins o cursa in grecia cu tirul si el a plecat fara sa stie ce transporta can a plecat din tara avea tirul gol cand a ajuns acolo i-au luat masina si i-au colato au transformat-o complet dupa care la pus sa o de-a disparuta pe grecia intr-o noapte a plecat sa transporte marfa el nestiind ce transporta sau nu stiu ce sa zic poate stia dar prietena mea mi-a zis ca nu stia era vorba de niste curzi care trebuiau transportati la turci erau numai barbati (nu femei copii) mergand i-a oprit politia si i-au arestat si pe el impreuna cu celalalt sofer grec si pe curzii care trebuiau dusi la destinatie sunt arestati de vineri noaptea si nu stie nimic de el acum vrea sa stie ce se poate intampla ce pedeapsa va primi el nu avea bani nu avea nimic asupra lui decat un pachet de tigari si telefonul in rest nimic ce se poate intampla nu stie sa vorbeasca greceste va avea dreptul la translator ce pedeapsa va primi il va extrada va rog sa imi ziceti mai multe detalii ea e singura in tara cu 2 copii gemeni bolnavi nu stiu cum ii zice dar din cate am inteles sunt aproape de autism si e disperata vrea sa stie adevarul oricat de tare ar durea.
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 19:46, 15 Aprilie 2009
Ar fi bine sa contacteze Ministerul de Externe al Romaniei sau Ambasada Romaniei din Atena.
@ madalina budeanu fara a parea rautacios va intreb asta nu este cumva o speta de la facultate??

- imi vine greu sa cred ca cineva pleaca in cursa doar cu telefonul si un pachet de tigari (fara portofel, ACTE???)
- daca nu stie nimic despre el cum s-au aflat detalii de genul "erau curzi/ doar barbati fara copii sau femei"??
Sotul prietenei dvs. a fost arestat pentru trafic de migranti, una dintre infractiunile prevazute in Legea 39/2003 privind criminalitatea organizata.
Fapta fiind savarsita in Greciia nu va putem da niciun sfat.
Se aplica legea greceasca.
Pana una alta va primi avocat din oficiu grec si interpret.

avocat Claudiu Lascoschi
studentica a scris:

Sotul prietenei dvs. a fost arestat pentru trafic de migranti, una dintre infractiunile prevazute in Legea 39/2003 privind criminalitatea organizata.


Sunteti sigura ca aceasta lege se aplica pe teritoriu greciei? Va spun eu ca nu are nicio legatura cu speta relatata.

Singurul sfat care poate fi dat este sa se ia legatura cu ambasada Romaniei din Atena si sa se solicite asistenta.

Alte discuții în legătură

Ce atributii de serviciu au consulatele romane ? Buna seara , sotul meu este arestat in Spania ,in urma cu sapte luni a solicitat vizita unei persoane autorizate din cadrul Consulatului de la Sevilla .In ... (vezi toată discuția)
Arest in elvetia gina26 gina26 am un prieten care nu stiu cum si de ce a fost arestat in elvetia,cum aflu ceva de el?cum aflu unde a fost inchis?de ce?va rog frumos daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)
Situatie de furt in elvetia Andreea4443 Andreea4443 Buna seara. Am un prieten care este plecat in Elvetia de doua saptamani,iar acum o saptamana i-a fost sunata familia de catre cineva din politia de la Zurich ... (vezi toată discuția)