avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lesire din indiviziune

buna ziua
bunica mea a decedat in 1983
dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant
avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha.
cererea de retrocedare a facut-o una din surorile mamei (fiica a bunicii),a dat fiecaruia cate 1.5 ha ,dar nu a facut si documentele legale .acuma atat mama mea cat si sora ei au decedat.ce putem face ca acea bucata de pamant sa fie trecut pe numele fiecaria dintre noi?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:27, 2 Februarie 2014
Trebuie dezbatuta succesiunea duoa sora mamei care este trecuta in titlu si apoi mostenitorii sa doneze
Cine este trecut pe titlul de proprietate? Doar sora mamei?
Pe titlul de proprietate trebuiau trecuti toti mostenitorii bunicii deoarece terenul a apartinut bunicii si nu surorii mamei, apoi se facea partaj voluntar.
multumesc pentru rapuns
mostenitorul spune ca succesiunea este facuta si ca ne doneaza suprafetele respective dar ca ar costa ceva .si noi sa suportam cheltuielile de judecata (nu inteleg de ce e nevoie de deschis un proces?)
Trebuie facut cadastru si impartite suprafetele de comun acord.
Iesirea din indiviziune sau partajul voluntar se face la notar, numai in cazul in care nu se cade de acord cu impartirea se ajunge in instanta.
Impartiti cheltuielile cu cadastrul si notarul la cati beneficiari sunt incluzandu-l si pe donator. Doar daca mama acestuia a facut cheltuieli pentru obtinerea titlului de proprietate ii puteti scade acele cheltuieli, cheltuieli pe care trebuie sa le dovedeasca cu chitante.
Asa cum am spus anterior, titlul trebuia sa fie pe numele bunicii si nu pe numele mamei "donatorului", din acest motiv trebuie inclus la cheltuielile cu "donatia" si donatorul.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
cyan, moderator
multumesc pentru ajutor
ma interesez cum a fost obtinut titlul si va mai deranjez
o zi buna

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)