avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitatea de bun propriu se poate schimba dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitatea de bun propriu se poate schimba dupa decesul proprietarului?

Daca A (unul din soti)a cumparat un imobil vechi inainte de casatorie pe care l-a modernizat si renovat in timpul casatoriei, dupa decesul acestuia, B sotul supravietuitor poate cere o cota mai mare la succesiune sustinand ca de fapt imobilul vechi a fost demolat si ridicat altul nou care ar fi bun comun? Are sanse sa castice cota de 50% din bunul propriu a lui A? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 16:39, 2 Februarie 2014
Cota majorata o puteti solicita la partaj nu la succesiune . Daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori va adresati instantei care va putea constata in urma administrarii probelor contributia dvs. la ridicarea imobilului (imbunatatiri ) Aceasta contributie se va scadea din masa succesorala ramasa de la defunct si se va aduga la partea dvs.
In speta nu e vorba de divort sau partaj.Pur si simplu unul din soti moare iar celalalt vrea sa obtina mai mult decat ii da legea. in detrimenul copilului celui decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, mostenire sil_sol2001 sil_sol2001 Buna ziua, am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur ... (vezi toată discuția)
drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire erikka erikka buna ziua doresc sa stiu daca dupa moartea unuia dintre parinti celalalt parinte ramas in viata are dreptul sa vanda casa fara consimtamantul copiilor cel ... (vezi toată discuția)