avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, procedura

buna ziua. as dori sa adresez urmatoarea intrebare. sunt casatorita de 1 an de zile si as vrea sa divortez.mentionez ca nu am bunuri cu actualul sot si nici copii.problema este ca sotul nu vrea sa divorteze de mine,certificatul de casatorie fiind la el.el imi cere bani sa mi de a divortul.ce pot face sa divortez , ce pasi trebui facuti.va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:37, 2 Februarie 2014
Nu trebuie sa-l aduceti la mediator si nici in sala de judecata.
Dvs trebuie sa va informati despre avantajele medierii, luati un certificat ca v-ati informat si continuati actiunea in instanta. Daca nu s eprezinta, se va judeca in lipsa imediat ce instanta constata ca procedura de citare e indeplinita.
Probati cu martori motivele ce le aveti pt divort, cereti divortul din culpa comuna.
Va dura ceva mai mult dat fiind faptul ca nu s eva prezenta, dar in final nu ramaneti casatorita.
Luati un alt certificat de la starea civila ca va trebuie in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cmunteanu2002 cmunteanu2002 Buna ziua, As dori cateva informatii privitoare la desfacerea unei casatorii pe cale judecatoreasca: [b]Situatia actuala:[/b] - ambii soti ... (vezi toată discuția)
Sotia abuzata are nevoie de dovezi ale abuzului, in vederea divortului? InaBucur InaBucur Este vorba despre o sotie abuzata (fizic si psihic, sot violent si alcoolic, nu aduce bani in casa, etc), care doreste sa divorteze (au si un copil minor). Are ... (vezi toată discuția)
Mediere sau nu? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! As dori si eu o informatie, in urma unei neintelegeri cu privire la un partaj succesoral in fata notarului, partea respectiva a refuzat partajul. ... (vezi toată discuția)