avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun

Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu copii.Dar el profitand de acesta ma terorizeaza psihic si pe mine si pe copilul cel mare.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: teodosie113 , utilizator 21:26, 3 Februarie 2014
in ce fel va terorizeaza?
Cereti in instanta schimbarea acestui aranjament, a conditiilor in care se desfasoara vizita.

Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

( va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii programului de vizitare)


De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.

Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).


Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.
Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.





Tranzactia
poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.


Va puteti adresa si DGASPC.


Succes.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere program vizitare stefan_71 stefan_71 Buna ziua! In prezent am un program de vizitare minor stabilit de instanta de judecata si as dori ca in anul ce urmeaza sa-i aduc imbunatatiri in sensul de ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Minori, tata strain, drept de vizita judith39 judith39 Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean nigerian,iar in urma casatoriei au rezultat 2 copii .Prima data a venit sa-si vada copii in 2012,iar in ... (vezi toată discuția)