avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori, tata strain, drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori, tata strain, drept de vizita

Buna ziua,

Am fost casatorita cu un cetatean nigerian,iar in urma casatoriei au rezultat 2 copii .Prima data a venit sa-si vada copii in 2012,iar in acelasi an m-a dat in judecata ,precum ca doreste plata pensiei alimentare.Acum,in 2014,dupa 2 ani,a revenit si iar vrea sa obtina un permis de sedere.Mi-a cerut certificatele de nastere a copiilor in original,lucru care am refuzat sa-l dau,a dorit sa vada copii singuri,fara mine,dar eu nu am fost de acord cu acest lucru.In primul rand copii nu cunosc lb.engleza,el nu vb romaneste si nu s-ar putea intelege.Pensia alimentara o plateste o data la 4 luni sau cum vr el.Eu banuiesc ca dorind din nou acte de rantregirea familiei,probabil ma va da in judecata pt,a obtine legaturi personale cu copii.V-as ruga sa-mi spuneti ce sanse are sa obtine drept de vizita,copii nefiind supravegheati.Eu stiu ca el le vrea doar pt a face cateva poze pe care mai apoi sa le prezinte la Serviciul Imigrari,in scopul obtinerii documentelor.Ce pericole ar exista pt.copii mei?e in stare sa faca orice,pt a obtine documente si cum imi pot eu proteja copii?Mentionez ca inainte de intrarea lui in tara,am dar o declarati ca plateste pensi alimentara o data la 4 luni,ca nu suna,ca a trecut Craciunul,ziua lor etc..si totusi,in mod surpinzator,a intrat in tara.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
Va doresc o zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: judith39 , utilizator 12:36, 11 August 2014
Declaratia data de catre fostul sot, in sensul de a nu reveni in Romania nu produce efecte juridice .

Pensia de intretinere se plateste lunar.


Programul de vizitare poate fi stabilit, in intervale de timp determinate.



Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.

Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

In caz de neintelegere, se poate proceda la executarea silita a hotararii judecatoresti, cat si la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.



Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.

Vor fi , de asemenea, audiati si martori.




Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.



Succes.

Multumesc.Eu doresc doar sa scot in evidenta,ca tatal,nu-si indeplineste indatoririle de parinte,el are si obligatii,nu numai drepturi.Iar eu,nu-mi vad copii in siguranta in prezenta lui.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)