avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Extindere program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Extindere program vizitare

Buna ziua!

In prezent am un program de vizitare minor stabilit de instanta de judecata si as dori ca in anul ce urmeaza sa-i aduc imbunatatiri in sensul de a-l extinde.
Cum se procedeaza ,pot deschide o actiune in care sa fac referire la vechiul program(dosarul aferent) si sa cer copletari sau deschid o actiune in care cer din nou tot ce am avut si pana acum plus ceea ce doresc sa extind.
Personal,as dori sa cer doar completari ,astfel incat sa evit riscul de a pierde ceva obtinut anterior,acea sentinta dorind sa ramana valabila .

Va multumesc !
In momentul deschiderii actiunii trebuie sa precizati care este starea de fapt actuala (cu referire la programul existent, cel din hotararea valabila), in ce fel doriti modificarea starii actuale si de ce.
Varianta unu e cea corecta. Totusi, ganditi-va bine daca aveti sanse, depinde care e situatia de fapt.
Cu cealalta parte nu puteti discuta sa va intelegeti?


Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.

Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

In caz de neintelegere, se poate proceda la executarea silita a hotararii judecatoresti, cat si la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.( art. 307 din Codul penal ).



Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.

Vor fi , de asemenea, audiati si martori ( in cauzele de dreptul familiei pot fi audiate si rudele apropiate, date fiind relatii intime derulate intr-o casnicie sau intr-o relatie de concubinaj).




Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.



Succes.




deschideti un nou proces prin care solictati modificarea Sentintei initiale in temeiul art. 403 C.civ. este un nou proces in care va trebui sa administrati porbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna fara program prestabilit de vizitare tzapone tzapone din 8 decembrie exita o hotarare prin care custodia asupra minorului este comuna insa nu mi s-a acordat si un drept de vizita. are dreptul fosta sotie sa imi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita parinte germania annahm11 annahm11 In anul 2010, judecatoria din Germania, a incredintat minorul mamei, care s-a intors in Romania, celalalt parinte traind in Germania in continuare. Judecatoria ... (vezi toată discuția)