avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Tipuri de cheltuieli la I. I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Tipuri de cheltuieli la I. I.

La o intreprindere indiduala neplatitoare de tva se duce motorina (50%) daca se face un contract de comodat cu proprietarul masinii, mentionez faptul ca aceasta persoana nu este titularul intreprinderii individuale. Contractul de comodat se inregistreaza la finante. Masina este folosita in scopul deplasarii la servici, deoarece sediul acesteia se afla in alta localitate. Si mai am o intrebare de exemplu daca se cumpara rechizite, consumabile le inregistrez direct pe cheltuiala (ex:604, 6028) sau le trec pe contul 3028. Din cate am inteles la II in pardida simpla nu se folosesc conturi. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:36, 2 Februarie 2014
Contractul de comodat nu se inregistreaza/declara la finante. Se intocmeste cu proprietarul masinii si pentru ca nu e folosit auto doar in interesul activitatii intreprinderii individuale, cheltuielile cu carburantul, intretinerea, reparatiile, piesele de schimb, sunt deductibile limitat 50% si nu va trebuie foi de parcurs completate.
Nu folositi plan de conturi.
Toate cheltuielile le inregistrati in registrul jurnal de incasari si plati cu toata valoarea din documentul de plata (chitanta, bon fiscal) care insoteste factura si la data platii. Si sunt cheltuieli deductibile total in anul in care faceti plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli transport pfa guidofesti guidofesti cum se deduce cheltuie de benzina cu masina propria in un cabinet profesional de psihologia, benzina folosita pt vizite a domicilio de pacienti in terapia..?? (vezi toată discuția)
Contul 3021 si 3028 georgianan georgianan Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire?am cautat pe internet, dar nimic ce ma intereseaza.....care este diferenta dintre cele 2 conturi?...ex: hartie, pixuri, ... (vezi toată discuția)
Monografii contabile anomarairam anomarairam Buna ziua, am o rugaminte, daca ma puteti ajuta, cu anumite monigrafii contabile. Sunt contabil la o firma (medicina de familie, neplatitoare de TVA) si am ... (vezi toată discuția)