avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura reparatii firma radiata introdusa in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura reparatii firma radiata introdusa in contabilitate. Ce este de facut?

Buna ziua,

O firma cu care s-a mai lucrat la reparatiile din bloc ne-a emis o factura de reparatii, dupa ce aceasta firma a fost radiata. Intrucat noi mai lucrasem cu firma resp, nu am mai verificat-o si nu am avut cunostinta ca firma de fapt isi incetase activitatea.
Ce se poate face cu TVA-ul din factura? Se poate cere inapoi printr-o sesizare la administratia financiara? Cum se poate demonstra ca nu exista nicio rea intentie in legatura cu aceasta factura?
Multumesc.
Doina, memebru comitet.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:55, 12 Februarie 2014
Multumesc pentru raspuns. Factura este deja pusa la cheltuieli, este de acum 1 luna. Firma resp. a fost de acord sa restituie TVA-ul, dar trebuie vazut sub ce forma poate fi introdus in contabilitate.
Simplu: factura de retur, de stornare (in rosu) care o anuleaza pe prima si emiterea unei noi facturi cu suma fara TVA.
Si TVA-ul restituit cum se introduce? Multumesc.
Care TVA? Repet ca sa va lamuriti: asociatia de proprietari nu este platitoare de TVA, nu plateste TVA la finante si nu deduce TVA.
Ce treaba are asociatia cu TVA-ul?
Firma care a facut reparatia incaseaza ori a incasat suma finala cu sau fara TVA, asa cum este consemnata in factura. Asociatia repartizeaza aceasta suma (indiferent din ce este formata: materiale, manopera, TVA, comisioane, taxe, impozite...), o repartizeaza pe lista de plata fiecarui proprietar si nu are de recuperat nici un TVA de nicaieri.
Interventie moderator

@asociatie-bucuresti

Cititi tot topicul si in special raspunsul lui @adriantot de pe prima pagina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura serviciu Cuasoc Cuasoc Buna ziua! Asociatiile de proprietari nu platesc TVA. As dori sa stiu cum se plateste o firma care a efectuat o lucrare pe casa scarii, platitia din fondul ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala cu cui dar inexistenta Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Relatez urmatoarea speta: Ni s-a admis o cerere privind ordonanta de plata prin care debitoarea este obligata sa ne plateasca un debit restant ... (vezi toată discuția)
Refacturare cheltuieli spatii comune toni1703 toni1703 Buna ziua. Locuiesc intr-un cartier rezidential. As avea si eu o intrebare referitoare la refacturarea si detaliile pe care ar trebuii sa le contina o ... (vezi toată discuția)