O firma cu care s-a mai lucrat la reparatiile din bloc ne-a emis o factura de reparatii, dupa ce aceasta firma a fost radiata. Intrucat noi mai lucrasem cu firma resp, nu am mai verificat-o si nu am avut cunostinta ca firma de fapt isi incetase activitatea.
Ce se poate face cu TVA-ul din factura? Se poate cere inapoi printr-o sesizare la administratia financiara? Cum se poate demonstra ca nu exista nicio rea intentie in legatura cu aceasta factura?
Multumesc.
Doina, memebru comitet.
Multumesc pentru raspuns. Factura este deja pusa la cheltuieli, este de acum 1 luna. Firma resp. a fost de acord sa restituie TVA-ul, dar trebuie vazut sub ce forma poate fi introdus in contabilitate.
Care TVA? Repet ca sa va lamuriti: asociatia de proprietari nu este platitoare de TVA, nu plateste TVA la finante si nu deduce TVA.
Ce treaba are asociatia cu TVA-ul?
Firma care a facut reparatia incaseaza ori a incasat suma finala cu sau fara TVA, asa cum este consemnata in factura. Asociatia repartizeaza aceasta suma (indiferent din ce este formata: materiale, manopera, TVA, comisioane, taxe, impozite...), o repartizeaza pe lista de plata fiecarui proprietar si nu are de recuperat nici un TVA de nicaieri.
Factura serviciu
Cuasoc
Buna ziua!
Asociatiile de proprietari nu platesc TVA.
As dori sa stiu cum se plateste o firma care a efectuat o lucrare pe casa scarii, platitia din fondul ... (vezi toată discuția)