avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cer contopire sau contestatie la executare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cer contopire sau contestatie la executare ?

1. am fost condamnat 4 ani cu suspendare sub supraveghere
2. o fapta mai veche judecata dupa aceasta condamnare mi-a mai adus 1 an si 6 luni
3. instanta a facut contopire, mi-a anulat beneficiul suspendarii si m-a trimis dupa gratii pentru 4 ani fara niciun spor
4. pentru o fapta din aceeasi perioada, in timp ce executatm cei 4 ani, am fost extradat in sua unde am primit 2 ani si 6 luni pe care i-am executat in intregime
5 . acum ma trimit in tara si va intreb ce solicit eu, contopire sau contestatie la executare
6. daca ramaneam sa execut cei 4 ani ,acum fractia ar fi fost indeplinita

Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 11:39, 7 Februarie 2014
in perioada in care se finaliza la curte procesul in care aceasta a confirmat sentinta judecatoriei si anume 1.5 ani, ( contopirea si ramanerea pedepsei de executat de 4 ani ), sua a solicitat extradarea mea ca fiind pe o lista a unui grup ( conspiratie), in vederea efectuarii cercetarilor in sua.
am fost introdus in arest preventiv in vederea extradarii, m-au plimbat pe la 3 penitenciare pentru ca trebuia sa execut cei 4 ani, nu m-a primit nici la bucuresti si nici la craiova si am ramas in arestul politiei capitalei pana am fost extradat
aici am fost judecat, in sensul ca ne-au fortat pe toti sa recunoastem dand cu subsemnatul, termin de executat si urmeaza sa ma intorc in tara ( am statutul de imprumutat )
daca executam in tara cei 4 ani, in aprilie se indeplinea fractia
Situatia este incurcata.
Unde veti executa pedeapsa?
Daca e vorba de SUA nu cred ca va ajuta contopirea si nici nu cred ca se va putea face cu pedeapsa din SUA decat daca ati avea o fapta in state.
Daca aveti mai multe fapte situatia e si mai incurcata pentru dvs.
sunt de aproape 2 ani in sua
in 3 aprilie ( pentru ca am semnat ca sunt vinovat ), voi primi sentinta care conform spuselor avocatului din oficiu nu vafi mai mare de 30 luni
cum in sua se executa 10 luni din 12 luni, ar urma ca prin mai sa ma trimita acasa pentru ca as fi executat in intregime pedeapsa in sua
acesta este motivul pentru care va intreb daca as putea evita o contopire in romania care in conf cu cod nou nu-mi este favorabila
m-ar interesa daca pot cere o contestatie la executare prin care sa arat ca alaturi de perioada de arest preventiv pentru faptele din romania, ar mai trebui sa-mi deduca si lunile efectuate in sua
Daca nu ati sesizat instanta pana acum veti intra pe noul cod.
Trebuia sa sesizati instanta pana acum.
Eu pe 31 ianuarie am sesizat instanta in mare graba...pe contopire...ca sa aleg legea...
Dvs. nu mai aveti ce sa alegeti.

Ceea ce vreti pe deudcere rezulta din acte.
dar depinde daca se va lua in seama
veti avea avocat din oficiu si veti discuta cu el.
nu am sesizat instanta pentru ca nu am inca sentinta definitiva aici in sua
in sua nu am ce sesiza deoarece aici pedepsele se insumeaza
ca sa cer ceva mai favorabil mie trebuie sa fiu in romania
nu inteleg de ce in cazul meu nu ma pot judeca dupa vechiul cod deoarece toate faptele au fost facute inainte de intrarea in vigoare a noului cod
nu mi se aplica legea cea mai favorabila ?

Alte discuții în legătură

Daca am executat pedeapsa in sua, pot fi liber cand vin in tara ? stef56 stef56 am fost condamnat in romania la 4 ani cu executare am fost extradat in sua pentru alte fapte inainte sa ajung in penitenciar am executat pana acum 34 luni si ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am suportat 2 condamnari in romania de 1.5 ani si respectiv 4 ani care prin contopire s-au transformat in 4 ani cu executare 2. nici nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)
Cat execut in caz de concurs de infractiuni ? stef56 stef56 ce ar trebui sa solicit pentru a-mi fi favorabil ? 1. in anul 2002 am fost arestat preventiv 50 zile pentru inselaciune si apoi procesul a durat pana in 2012 ... (vezi toată discuția)