avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corect sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corect sau nu?

Credeti ca este corect ?Un angajator micsoreaza pe cartea de munca salariu, le face angajatilor PFA, dar nu doreste sa stipuleze in contract nici o suma?
Cel mai recent răspuns: teodora29 , utilizator 12:47, 15 Aprilie 2009
In care contract nu doreste sa stipuleze vreo suma? In contractul de munca trebuie trecut minimul pe economie, altfel nu poate fi inregistrat, lipsindu-i unul din elementele esentiale pentru perfectare.
cel de prestari servicii, in cartea de munca le trece minimul pe economie.
Nu stiu cat de valabil din punct de vedere juridic poate fi un contract de prestari servicii in care pretul nu este trecut, nu este determinat si nici "determinabil"...Ar opera nulitatea absoluta afara doar daca nu sunt stipulate anumite clauze care sa dovedeasca contrariul (969 C.civ.)
Sunt de acord, un contract fara pret este nul absolut. Ar putea fi in interesul angajatului acest lucru, deoarece in acest caz elementele contractului ar putea fi probate cu orice mijloc de proba.
Angajatorul sustine ca le va da banutii in baza facturilor la fiecare lucrare in parte.

Alte discuții în legătură

Pfa & contract abuziv de prestari servicii pentru un srl tudor35 tudor35 Buna ziua, Am gasit un job full-time la o firma unde mi s-a propus, in loc de angajarea traditionala cu carte de munca, o colaborare intre SRL-ul lor si ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii in paralel cu cim ContSters94131 ContSters94131 Buna ziua, Am o intrebare care probabil tine atat de dreptul muncii, cat si de drept comercial. Firma la care a lucrat sotul meu impune tuturor angajatilor ... (vezi toată discuția)
Salarii nedeclarate - amenzi cristina2909 cristina2909 Buna ziua, Am o intrebare, in calitate de angajat in cadrul unui IMM. Stiu cunosc cazurile colegilor mei, sub presiunea de a-si pierde locul de munca, au ... (vezi toată discuția)