avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Parintii sunt divortati si nu s-a efectuat un partaj legal. Problema este la o casa care este pe numele tatalui. Nu exista titlu de proprietate(pamantul fiind pe numele tatalui iar contructia pe numele ambilor parinti). Care este procedura pentru obtinerea unui titlu de proprietate pe numele meu. Cei doi vor sa cedeze totul pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 13:58, 15 Aprilie 2009
Va fac o donatie, tatal doneaza terenul si partea sa de casa, mama va doneaza partea sa de casa. Mai aveti frati? Daca mai aeti frati ar trebui sa faceti un contract de vanzare-cumparare, fara rezerva dreptului de uzufruct sau de habitatie viagera, sau fara clauza de intretinere. Pretul sa se plateasca prin transfer bancar, pentru a putea avea dovada platii reale a pretului, chiar daca dupa asta banii vi-i inapoiaza dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager lacry_g lacry_g Socrii vor sa ne face act de vanz.-cump.cu uzufruct viager pe casa si gradina. As dorii sa stiu ce inseamna asta? Dupa moartea lor cumnatii au vreun drept la ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica cu drept de uzufruct parinti muresanandreea muresanandreea Buna ziua! Bunica mea a decedat luna aceasta.Unica mostenitoare a casei este mama mea.Parintii mei doresc sa faca acetele casei pe numele meu dar cu drept de ... (vezi toată discuția)