avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare in legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare in legalitate

Prin contract de vanzare-cumparare, fiul meu, minor, (actualmente major),prin mine(mama)curator , a cumparat apartamentul bunicilor. In contract se mentioneaza ca, cumparatorul(fiul meu) va intra in stapanirea imobilului de la data autentificarii contractului, iar in fapt numai la decesul ambilor bunici, care isi rezerva “ dreptul de abitatie viager asupra apartamentului(dreptul de a locui pe tot timpul vietii)” De asemenea , vanzatorii(bunicii, in viata actualmente) declara in contract ca”imobilul ce il instrainam nu a fost scos din circuitul civil pe calea vreunui act normativ de trecere in proprietatea de stat, ci ne-a ramas continuu in stapanire, in mod legal “. Intrebarea mea este: In conditiile in care bunicii au achitat toate indatoririle financiare aferente apartamentului, intrucat acesta nu a fost declarat la primarie, fisc..ca ar fi in proprietatea fiului meu, ci a ramas pe numele lor(facturi, impozite, etc)exista vreo abatere de la lege, suntem pasibili de vreo amenda , si daca da, cum ar trebui sa procedam sa fim in legalitate.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 21:08, 4 Februarie 2014
Contractul incheiat in favoarea fiului dv a fost inregistrat la autoritatea fiscala ?
ynocentta a scris:

Contractul incheiat in favoarea fiului dv a fost inregistrat la autoritatea fiscala ?


Doamna Georgia spune clar ca acel act de vanzare cumparare nu a fost inregistrat la fisc sau primarie si ca vechii proprietari au achitat toate impozitele chiar si dupa ce au instrainat imobilul.
Fiul dvs trebuie sa mearga cu actul de vanzare cumparare la administratia financiara si isi va deschide rol fiscal. Va plati si o amenda deoarece deschiderea rolului fiscal se face conform legii (L 571/2003 privind Codul fiscal) in 30 de zile de la dobandirea imobilului.
Stiu ca daca bunicii ar fi fost scutiti de impozit ,acum, nepotul(fiul dvs) pe langa amenda ar fi platit si impozitul pe ultimii 5 ani (asta in cazul in care ar fi dobandit imobilul cu cel putin 5 ani inainte).
Mai multe detalii va primi la administratia financiara cand va deschide rol fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la dreptul de compensare gaze si energie electrica. ... Georgia55 Georgia55 Referitor la dreptul de compensare gaze si energie electrica. Fiul meu detine doua apartamente, unul fiind trecut pe numele lui cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)