avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM -pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM -pensionare anticipata

In data de 10.08.2013 am depus dosarul pt. pensie anticipata.In data de 08.11.2013 am primit decizia de pensionare.Am lucrat in continuare (si in prezent lucrez),dorind sa incetez CIM-ul la 01.03.2014.In toata aceasta perioada am pregatit si predat postul si documentele unui coleg care a fost trecut pe postul meu.Intrebarea mea este: nu mi-a fost suspendat cim-ul conform codului muncii la data primirii deciziei.O instiintare a primit si societatea la care inca lucrez.La ce consecinte ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 4 Februarie 2014
Angajatorul trebuia sa va inceteze c.i.m. , in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun., la data comunicarii deciziei de pensionare.

In acest caz, punerea in plata a deciziei de pensionare anticipata va avea loc de la data acordarii drepturilor, dar nu înainte de data încetării calităţii de asigurat.

Legea nr.263/2010
Art. 104

(1) In sistemul public de pensii, pensiile se cuvin de la data indeplinirii conditiilor prevazute de prezenta lege, in functie de categoria de pensie solicitata.

(2) Pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, emisa in conditiile prevazute de prezenta lege, si se acorda de la data inregistrarii cererii.
...

Art. 105
In sistemul public de pensii, pensiile se platesc de la data acordarii, stabilita prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, cu exceptia pensiei anticipate si a pensiei anticipate partiale, care se platesc de la data incetarii calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept raspuns urgent! perioada dintre pensionare si primirea deciziei mariapanaite mariapanaite Buna seara. As dori sa stiu daca in cazul unei angajate cu carte de munca, cu varsta de 57 de ani impliniti, cu vechime in munca de 37 de ani, este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare c.i.m. in cazul pensiei anticipata elena-ramona elena-ramona Buna ziua, Unchiul meu a primit de la casa de pensii decizie pentru pensionare anticipata .Pentru a intra in plata trebuie sa duca decizia de desfacere a ... (vezi toată discuția)
La pensie doru196 doru196 BUNA ZIUA DACA DEPUN DOSARUL PT PENSIE ANTICIPATA PARTIAL SI PANA LA VENIREA DECIZIEI LUCREZ 2LNI PENSIA O PRIMESC CU DATA DEPUNERI DOSARULUI ORI ... (vezi toată discuția)