Am primit o ordonanță de scoatere de sub urmărire penală de la procuratură. Eram cercetat pt neachitarea la termen a unor obligații la bugetul asigurărilor sociale. Pe lângă faptul că datele invocate sunt eronate (ordonanța face referire la perioade în care firma nu mai funcționa), valoarea creanțelor la data de 01.08.2013 erau plătite, iar prin acea hârtie spune de plățile efectuate doar până în aug 2012, dar este emisă pe 15 ian 2014, ordonanța la punctul 2 dispune aplicarea unei amenzi în valoare de 500 lei și plata 50 lei cheltuieli.
Nelămuririle mele sunt:
1. Am găsit hârtia în cutia poștală, deci procuratura nu are dovada înștiințării mele (oare nu este nevoie de asta pe când la o contravenție acest lucru este obligatoriu). Nu trebuia ca cei de la procuratură să aibă dovadă că am fost înștiințat?
2 Ce fel de amendă este asta? Contravențională sau penală? Din câte știu amenzile penale sunt date doar de către un judecător.
3 Dacă ei au date doar până în aug 2012, de ce oare a durat atâta până m-au scos de sub urmărire?
4 Nu se face referire la nici un termen de contestație, ținând cont de faptul că eu nu am discutat niciodată cu nimeni de la procuratură în viața mea indiferent de motiv.
PS Cam ce am de făcut, mai ales că ordonanța se încheie cu fraza: Soluția se comunică numitului (eu) și Direcției de finanțe.