avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decedat in razboi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decedat in razboi

Buna seara.As dori sa va intreb pina cind sau putut deschide procese pentru cei care au decedat on razboi,acuma este prea tirziu?Numai acum am intrat in posesia actelor.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 20:37, 6 Februarie 2014
Daca n-as fi tinut acum vreo 2 ani o sedinta in sala de consiliu a unei comune cu vreo 15 batranei care aflasera ca pot obtine despagubiri dupa cei morti in razboi, n-as fi priceput ce doriti. Banuiesc ca va referiti la despagubirile care ar fi trebuit obtinute de urmasii celor decedati in razboi. Daca astfel sta treaba raspunsul la intrebarea d-voastra este: Niciodata. Nu stiu de unde a aparut legenda ca in temeiul disp. din Legea nr. 221/2009 urmasii celor care au decedat in razboi ar putea pretinde si obtine despagubiri. Legea amintita mai la deal se refera la cei persecutati politic de statul comunist si nu ofera nicio despagubire pentru urmasii celor care au murit pe front.
Da bunicul a fost detinut politic ,iau confiscat f mult teren nu am putea cere terenul inapoi pe baza legii 221.Multumesc
Acum nu se mai poate pentru ca termenul pentru depunerea cererilor a trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri dupa comunisti miticasu miticasu Buna, bunicului meu i sa luat de catre comunisti, mai multe imobile (Crâșma cu bowling, atelier de potcovit caii, crama ..... ) si le-au demolat in locul ... (vezi toată discuția)
Legea 118/1990 catzic catzic Buna ziua Am si eu o nelamurire. De curand am primit pentru bunicul meu confirmarea ca a fost luptator in rezistenta anticomunista si ca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Oare urmașii celor decedați în război, pe front, nu beneficiază ... Anaxiteea Anaxiteea Oare urmașii celor decedați în război, pe front, nu beneficiază de nicio indemnizație? Această categorie nu apare în lege. Oamenii morți în război ... (vezi toată discuția)