avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vreau sa stiu - circulatie in Romania cu masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vreau sa stiu - circulatie in Romania cu masina inmatriculata in alta tara

resedinta momentan o am in statul Kazahstan,aici am familia locuiesc si muncesc,am masina personala cumparata si inscrisa in acest stat.intrebare:vreau sa ma deplasez in Rominia cu masina personala si cred ca o sa stau mai mult de 90 de zile ,cum pot circula in tara fara sa am probleme ca mai apoi sa ma intorc acasa in Kazahstan dupa un an de exemplu.mentionez ca am domiciliul in Rominia iar aici in Kazakstan am resedinta:confused:
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:55, 5 Februarie 2014
OUG195
Art.82. - (1) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, dacă îndeplinesc condiţiile cerute pentru a fi admise în circulaţia internaţională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil, în condiţiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autorităţile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European ori a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe bază de reciprocitate.
(2) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr.318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.
(3) abrogat
(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.
(5) Persoanele care şi-au stabilit domiciliul ori reşedinţa sau, după caz, au rezidenţa normală în România pot să îşi înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul, reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală.
(6) Autovehiculele înmatriculate în statele care nu sunt semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la alin. (2) sunt obligate să poarte în partea din spate semnul distinctiv al statului care a efectuat înmatricularea.

Alin. (4) nu face referire si la persoane care au rezidenta in alta tara.
Aveti varianta iesirii din tara cand se implineste termenul de 90 de zile si va reintoarceti in aceeasi zi. Este mai complicat daca sunteti departe de frontiera!:(
Dar cum in Romania circula masini cu numere de Bulgaria care sunt in posesia cetatenilor romani cu procura nu cred ca veti avea probleme avand in vedere ca masina este inmatriculata pe numele dvs. in Kazahstan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)
Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002 COVANOVA COVANOVA CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional Art. 82 (2) Autovehiculele şi remorcile ... (vezi toată discuția)
Permisul coducere kosovo Ciresar Ciresar Cum poate circula in mod legal un cetățean kosovar care are viză de ședere în România, daca permisul de conducere obtinut in tara sa nu ii este ... (vezi toată discuția)