avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permisul coducere Kosovo
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permisul coducere Kosovo

Cum poate circula in mod legal un cetățean kosovar care are viză de ședere în România, daca permisul de conducere obtinut in tara sa nu ii este recunoscut ?
Cel mai recent răspuns: szemida , utilizator 14:00, 28 Octombrie 2021
În ce condiţii se poate călători în România cu autovehicule şi remorci înmatriculate în alte state ?

Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de circulaţie rutieră.

Au dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România titularii permiselor de conducere naţionale valabile, eliberate de autorităţile:

a) statelor membre ale Convenţiei de la Viena asupra circulaţiei rutiere;

b) statelor membre ale Uniunii Europene;

c) statelor cu care România a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto.



Se poate conduce în România cu un permis de conducere străin emis de state din afara UE şi care nu sunt membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere?

Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere naţional eliberat de autorităţile unui stat care nu este membru al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto, trebuie să posede şi permis de conducere internaţional.

Asta am găsit eu , sper să vă fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere canada cristoc cristoc Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o persoana (cetatean roman) cu permis de conducere emis in Canada poate lucra in Romania pe masina unei companii ... (vezi toată discuția)
Angajare cetateni non ue , republica moldova irina cris irina cris Buna ziua, In cazul in care se vor angaja cetateni din Republica Moldova, pe pestul de soferi, permisul este valabil sau trebuie sa obtina permis in ... (vezi toată discuția)
Cetateni tunisieni buna ziua, am o cunostinta care ar dori sa ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata cetateni tunisieni Buna ziua, am o cunostinta care ar dori sa aduca in tara mana de lucru. Soferi. Ce acte trebuiesc emise si de unde ...cetatenilor din ... (vezi toată discuția)