avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren cu spatii verzi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren cu spatii verzi

buna seara,
doresc sa ma ajutati in urmatoarea problema: o biserica evanghelica, depune cerere de retrocedare ( in anul 2003) a unor terenuri la Comisia speciala de retrocedare a bunurilor care au apartinut cultelor religioase. Aceasta comisie solicita primariei unele informatii, care au fost transmise. Terenul care face obiectul retrocedarii este inscris in CF , cu proprietar Statul roman, in baza unei legi din 1945. In CF apare teren constructii, dar in Plan urbanistic este cuprins ca zona verde ( mentionez ca tot terenul este o statiune balneara) . Primaria nu a putut cuprinde in domeniul public acel teren, deoarece exista cerere de retrocedare. La insistentele primariei de a solutiona in vreun fel cererea, ni s-a raspuns ca Biserica mai trebuie sa depuna completari la cerere .
Cum pot solutiona aceasta cauza? Biserica nu era obligata sa depuna completarile in termen de ...zile, sau luni, dar au trecut 11 ani de atunci fara a se da o solutie. Legea 165/2013 stabileste ca spatiile verzi nu pot face obiectul retrocedarilor. Ce demersuri sa mai fac pentru a se finaliza odata aceasta situatie, avand in vedere ca daca nu suntem proprietari nu putem nici investi pe acel teren . Cate drepturi mai au aceste minoritati ,mai ales ca in localitate mai traiesc doar 2 pers de nationalitate germana?
va multumesc

Alte discuții în legătură

Retrocedare de teren pe legea 10/2001 gerox gerox În cadrul retrocedarii ( sîntem în curs de litigiu cu o expertiza topo care arata situatia terenului liber ) unui teren ,spatiile libere cu balarii ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea catre culte:problema,avantaj sau dezavantaj? ADELIA ADELIA Buna! Am o problema pentru un specialist in materia retrocedarii catre cultele religioase (OG 94/2000). In speta, cultul respectiv m-a notificat (eu fiind o ... (vezi toată discuția)
Inscriere teren in cf anastasislavinia anastasislavinia Un teren retrocedat in baza L 247 cum se inscrie in CF ? sub denumirea dinaintea expropierii sau sub denumirea data de statul Roman, respectiv primarie, dupa ... (vezi toată discuția)