avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare de teren pe legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare de teren pe legea 10/2001

În cadrul retrocedarii ( sîntem în curs de litigiu cu o expertiza topo care arata situatia terenului liber ) unui teren ,spatiile libere cu balarii crescute au fost calificate de expert toopo ca "spatii verzi -libere" .Se retrocedeaza ? Care sînt criteriile ? unde se cauta regimul lor juridic si ce "caracterizeaza juridic" DENUMIREA de SPATIU VERDE? : trecerea lor prin HCLM în domeniul PRIVAT sau PUBLIC al primariei ? sau SIMPLA figurare în planul de URBANISM ( atunci CINE decide ÎNTINDEREA acestei suprafete de spatiu verde ? )
Legea 10 precizeaza ca se pot retroceda terenuri din "domeniul privat" al primariei sua din "domeniul public" daca acestea sunt trecute mai întîi în "domeniul privat" si APOI retrocedate !*
Pun aceasta întrebare caci am constatat ca Primaria foloseste aceasta "portit" a legii cu "spatiu verde" pentru a trece terenul "neretrocedat" proprietarilor de drept în "domeniul privat " al primariei ( daca era în "domeniul public" ) si apoi dupa 5 ani ( cf.legii) îl poate vinde ....astfel proprietarului de drept nu-i este retrocedat dar "alt proprietar" persoana fizica îl dobîndeste , primaria facînd un "profit" !
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 08:57, 5 Noiembrie 2012
Astept un raspuns pertinent , dar vad ca nu este aceeasi disponibilitate ca înainte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de spatiu verde fara a fi intrat în domeniu public gerox gerox 1/ Cum se poate considera ( în cadrul retrocedarii în natura pe legea 10) o parte din terenul liber de retrocedat pe care exista iarba si cîtiva pomi? ... (vezi toată discuția)
Retrocedare pe legea 10/2001 gerox gerox Care este semnificatia \\"spatiilor verzi\\" într-o expertiza topo în vederea retrocedarii unui teren pe legea 10, daca acestea nu sunt trecute în ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti) gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc ... (vezi toată discuția)