avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Daca un salariat nu este de acord cu CFP, angajatorul il poate trece pe acesta in CFP?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 6 Februarie 2014
1. Trimiterea unilaterala in CFP a salariatilor nu este posibila , decat daca asa ceva este pevazut in ccm aplicabil angajatorului.

De exemplu, o astfel de prevedere a existat in fostul CCMN la art. 43 alin.(5) : În cazul în care din motive obiective este necesară reducerea sau întreruperea temporară a activităţii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluării ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fără plată.

2. Angajatorul are posibilitatea de a va trimite in "somaj tehnic", dar in aceste conditii va trebui sa achite o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

3. Codul Muncii prevede:
Art. 52.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
......
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Art. 53.
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Tavan01 Tavan01 Este posibil ca angajatorul sa ma bage obligat in concediu fara plata doar pt faptul ca spune ca lunile astea nu e de munca si sa intram in concediu prin ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata gmalberto1973 gmalberto1973 Sunt angajat la o firma privata de distributie cu norma intreaga si beneficiez de insertie crestere copil pe o perioada de 2 ani,pana in luna iulie 2014. ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2014 florip florip Daca societatea are dificultati economice poate societatea sa trimita angajatii in concediu fara plata? Se mai poate beneficia de facilitatile somajului ... (vezi toată discuția)