avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere salariat

Decizia de sanctionare disciplinara (semnata de membrii comisiei de cercetare disciplinara ) are acelasi statut juridic ca si decizia de concediere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 10 Februarie 2014
Daca se constata vinovatia salariatului, dupa efectuarea cercetarii prealabile (sau dupa constatarea imposibilitatii efectuarii ei datorita culpei celui in cauza), angajatorul urmeaza sa stabileasca sanctiunea disciplinara, in baza propunerii comisiei de disciplina.

Este o greseala , intrucat nu comisia de disciplina stabileste , ci propune sanctiunea disciplinara.

Decizia de sanctonarea si/sau decizia de concediere sau de incetare a raportului de munca este atributul exclusiv al angajatorului privind emiterea acesteia. O astfel de decizie se ataca numai la instanta de judecata.
freeelis a scris:

Este o greseala , intrucat nu comisia de disciplina stabileste , ci propune sanctiunea disciplinara.

Asa este, m-am exprimat gresit.
Nu pe acest aspect te-ai exprimat gresit , ci pe acesta :
Contestati decizia primita la comisia de disciplina.

Am observat ca ai revenit in ultimul mesaj cu precizarea exacta. =D>

Eu m-am referit la ce a spus cel care a initiat acest topic ...
" (...) COMISIA DISCIPLINARA DECIDE SANCTIONAREA DLUI B.D. (...) CU DESFACEREA DISCIPLINARA A CONTRACTULUI DE MUNCA (...) "

Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
:offtopic:

Am avut in vedere competentele de emitere a actelor (concluziile comisiei de disciplina la comisia de disciplina, iar decizia de concediere la angajator). Apoi am realizat ca decizia aceea este ilegala, cel putin in privinta bazaconiilor cuprinse in ea.
Deciziile emise de catre angajator cu privire la executarea, modificarea, suspendarea si executarea c.i.m. se contesta in instanta de judecata.

In speta, este vorba despre o depasire de atributii - banuiesc - a comisie de disciplina. Este de notorietate publica ca o comise de disciplina propune o sanctiune si nu decide sanctionarea. Angajatorul este cel care decide in final sanctiunea aplicabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte de vedere decizie sanctionare laur65 laur65 Citez dintr-o decizie de sanctionare: \\"...[b]comisia disciplinara[/b] formata din N.L.,A.M. si T.D.[b] [u]DECIDE[/u][/b] : Sanctionarea disciplinara a d-lui ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim sanducatanas sanducatanas Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie pentru desfacerea disciplinara a contractului individual de munca?Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)