avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspundere solidara in penal si sechestru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspundere solidara in penal si sechestru

In cazul in care s-a hotarat raspunderea solidara a inculpatilor, este normal ca un singur inculpat sa plateasca pagubele produse in intregime doar pentru ca ceilalti nu au bunuri de executat? Nu plateste doar pentru partea de prejudiciu produsa?
Daca a fost insituti sechestru pe contul unui singur inculpat pentru tot prejudiciul produs si de ceilalti, cum se ridica sechestrul? Dupa pronuntarea hotararii, cui face cerere de ridicare a sechestrului, instantei sau parchetuluicarea dispus instituirea sechestrului? Care este modalitatea de a plati prejudiciul pentru ca apoi sa ceara ridicarea sechestrului?
Daca instanta de fond s-a pronuntat doar asupra faptului ca inculpatii sunt obligati in solidar la plata prejudiciului, se poate face apel pe motiv ca nu s-a dispus nimic cu privire la sechestru?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Sechestru hotarare definitiva - procedura vdeny vdeny Buna seara, In noiembrie 2013, sotul a fost arestat pentru evaziune fiscala.In acest dosar exista si un prejudiciu la comun cu alti inculpati pentru o suma ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina O decizie penala dintr-un dosar penal prin care s-a instituit sechestru asigurator si este definitiva de cum 3 ani, debitorul ppate cere ridicarea sechesteului ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator sammy44 sammy44 Buna dimineata. Judecatoria sect. 4 prin sentinta penala dispune: achitarea inculpatului pt. infractiunea de inselaciune , admite actiunea civila formulata de ... (vezi toată discuția)