avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru hotarare definitiva - procedura
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru hotarare definitiva - procedura

Buna seara,

In noiembrie 2013, sotul a fost arestat pentru evaziune fiscala.In acest dosar exista si un prejudiciu la comun cu alti inculpati pentru o suma destul de mare. Ceilalti nu au nimic pe numele lor. Sotul are un teren, mostenire a tatalui sau, impreuna cu sotul avem un ap. si un teren intravilan, ambele luat cu credit bancar, dar achitat ulterior. Avand in vedere ca sechestrul a ajuns deja la finante, unde sotul isi are domiciliu, din punct de vedere civil, care sunt pasii?Risc sa ajung in strada cu copii??? Aceste bunuri nu sunt luate din "cica" acel prejudiciu imens, pentru ca nu a existat acel prejudiciu, probabil aveam vreun "palat". Imi este foarte frica ca ma vor da afara din casa in curand, am doi copii si nu este foarte usor sa te lupti cu Justitia noastra. Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:12, 31 August 2014
Cu privire la bunul comun (apartamentul) de regulă în aceste cazuri se cere partajul. În urma partajului puteți rămâne cu apartamentul dacă veți plăti sulta corespunzătoare părții ce revine soțului.

Nu are nici un fel de relevanță dacă bunurile sechestrate provin din prejudiciul produs prin infracțiune sau nu.
Dacă de prejudiciul produs prin infracțiune au profitat alte persoane (de exemplu ceilalți participanți la fapta penală) uteți să vă îndreptați împotriva lor cu o acțiune civilă.

în altă ordine de idei, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare nu veți putea fi executată silit ci vi se poate doar pune sechestru pe bunuri, ceea ce înseamnă că puteți locui în acel apartament chiar dacă este supus sechestrului.
Probabil că va mai dura până la rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare (dacă soțul va fi condamant) atâta timp cât în 2013 a fost arestat preventiv.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Patrick_, utilizator
Va multumesc mult

Din pacate nu este preventiv, ci definitiv, de aceea v-am intrebat care care este procedura, cam in cat timp vor veni peste mine daca am primit deja de la finante plicul cu prejudiciul.

Daca ma intorc impotriva celorlati inculpati, se va face o alta exteriza contabila? Pentru ca aceasta a fost din punctul nostru de vedere o porcarie. Se suspenda sechestru pana la o hatarare civila definitiva?


Multumesc
postati dispozitivul

vinovatia/raspunderea este personala si nu colectiva
Urgent dati divort si impartiti lucrurile (la notar) astfel incat sa ramaneti cu apartamentul iar el cu terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara in penal si sechestru dana_toader dana_toader In cazul in care s-a hotarat raspunderea solidara a inculpatilor, este normal ca un singur inculpat sa plateasca pagubele produse in intregime doar pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu un proces penal ... avocatnet55 avocatnet55 Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu un proces penal pt ca primesc pareri contradictorii de la oameni din domeniu si as vrea sa mai am pararea si ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiţionată (art.587 ncpp) eugennico eugennico Sub ce forma sau cum pot sa intervin intr-un proces de liberare conditionata eu fiind parte vatamata in procesul pentru care inculpatul este arestat (tentativa ... (vezi toată discuția)