avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat

as vrea sa ma lamuriti cu o problema va rog.am fost prins acum 1 luna de Politia Rutiera si mi-a iesit 0,45 in aerul expirat , iar la snage 0,70.Mi s-a retinut permisul de conducere , mi s-a spus k nu e fapta penala, am dat acea examinare si dupa 1 luna am fost sa-mi ridic permisul.Dar acolo surpriza.Am aflat k nu am cum deoarece eu figuram cu dosar penal , desi politistul a spus k nu e nicio problema.In mod normal nu aveam voie sa intru nici in sala de testare . Mi s-a spus mi se va face dosar penal fara inceperea urmaririi penale , si dupa ce se va pronunta parchetul voi avea posibilitatea sa imi recuperez permisul.Ce presupune acel dosar penal fara inceperea urmaririi penale si cam cat dureaza pana ajunge dosarul de la politie la parchet?
Cel mai recent răspuns: Ionuț0,45 , utilizator 20:07, 25 Februarie 2025
Mi s-a spus k dosarul penal a fost intocmit pentru ca a fost depasita limita de 0,40 in aerul expirat.:|
Va multumesc frumos pentru sfat!
Dosarul penal nu se intocmeste pentru limita de 0,40 in aerul expirat ci pentru depasirea limitei de 0,80 gr/l alcool pur in sange
Mergeti la parchet si intrebati insa...INSOTIT DE UN AVOCAT,

cu stima, av. M.Hornea
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Mihaela Hornea, Avocat
Peste 0,4 in aerul expirat este obligatorie recoltarea de probe biologice. ATAT! Din punct de vedere al dosarului penal puteti sa stati linistit. NU CRED ca aveti nevoie de avocat. Va recomand acelasi lucru. Mergeti sa vedeti ce s-a intamplat cu dosarul. Nu de putine ori se ratacesc, le uita in lucru fara un motiv intemeiat etc. Daca o sa intaminati probleme atunci apelati si la sfaturile unui avocat insa personal nu cred ca o sa fie cazul
Buna, am fost oprit în trafic de un echipaj de poliție și mi sa solicitat testarea cu alcooltestul rezultatul fiind de 0,45 am fost întrebat dacă sunt de acord sa mi se recolteze probe biologice și am fost de acord iar rezultatul a fost de 0,99 la prima probă cea de a doua proba nu am mai efectuato la sfatul agenților care mi-au zis "Că e mai bine ptr mine " .Am 2 ani și 7 luni de atunci mi-am recunoscut fapta. Pe data de 29-04-2025 am procesul.Fapta a fost săvârșită pe data de 10-07-2022 îmi puteți spune daca pot scăpa doar cu amânarea executării pedepsei la aceste valori? va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
Ionuț0,45, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pt alcool cocosh cocosh salut.am si eu o problema.pe data de 12.03.09 am fost oprit de politie,miau pus fiola si a iesit 0,45 in aer...iara la sange 0,95 si 0,80.Din c mam interesat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice mekles mekles am fost oprit de un echipaj de politie in care se aflau 2 agentii m-i sa solicitat oprirea masini apoi aktele.m-au pus sa suflu in alcooltest am avut o ... (vezi toată discuția)