avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie minor-Se mai acorda pensia minima pe salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie minor-Se mai acorda pensia minima pe salariul minim?

buna-ziua. am un copil de 8 ani, si tatal copilului a fost obligat acum 3 ani printr-o sentinta civila sa plateasca minorului 1/4 din venitul lui net, dar de 1 an de zile ii trimite copilului numai o suma de 34 lei, adica o patrime din ajutorul lui social pe care l-a scos acum 1 an, ramanand fara serviciu. ma lupt cu morile de vant, la Parchet si politie, legea nefacandu-i nimic paratului. acum l-am dat in judecata , cerand sa se fixeze o suma, patrimea sa se raporteze la salariul minim. la primul termen paratul nu s-a prezentat, si eu am simtit ca domnul presedinte ii tine partea tot paratului, ca nu are tatal bani de unde sa imi plateasca, ca ia numai un ajutor social de 136 lei,etc. l-a citat din nou la termenul urmator, ptr. interogatoriu. vreau sa va intreb ce zice legea, daca tatal nu mai are venituri, sau daca ia doar un ajutor social, nu il mai obliga sa plateasca o pensie raportata la salariul minim pe ec.,nu se mai tine cont acuma de interesele minorului!! adica voi castiga o suma fixa, sau nu!! eu nu am aparator, ptr.ca nu imi pot permite!! voi castiga si fara aparator,,sau nu!! ce ma invatati sa fac!! va rog, ajutati-ma cu un raspuns!! multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:51, 14 Martie 2014
Buna-ziua. este vorba iar de pensia fiului meu de 8 ani, elev, am adus dovezi in instanta ca minorul este elev la scoala in prezent, si situatia scolara a lui este f.buna, asa cum mi-a cerut presedintele, am invederat instantei si ca eu sunt bolnava, am gr.2 de handicap,definitiv,acuma judecatorul la incheiere imi cere din nou sa mai scriu o cerere instantei cu pretentiile mele, ce pensie doresc si sa scriu daca stiu unde lucreaza acesta! eu nu am informatii unde lucreaza si daca obtine venituri nedeclarate, are un ajutor social de 136 lei lunar, atata stiu, si a depus dovezi la dosar, spunand ca nu poate sa imi dea pensie mai mare,,in prezent imi trimite numai 34 lei lunar, asta de 1 an de zile incoace! eu am cerut la inceput ca patrimea sa fie raportata la salariul minim pe ec.,sa mi se fixeze o suma! dar daca nu lucreaza nicaieri fostul, si daca nu mai realizeaza alte venituri, asta inseamna ca nu mai este obligat la o pensie mai mare, va rog sa ma ajutati,,ce prevede legea in cazul meu, de ce nu mi se face dreptate nicaieri, de ce i se tine tot lui partea, atata timp cat eu fac eforturi disperate sa intretin minorul! si ce sa mai cer acuma in a doua cerere, daca eu nu stiu unde lucreaza paratul!! precizez ca fostul a fost obligat acum 3 ani la pensie, 1/4 din venitul lui, la data aceea era incadrat cu carte de munca, dar de 2 ani nu mai lucreaza! va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce sa scriu iar in cerere,,si daca va fi obligat la majorarea pensiei, la salariul minim pe ec. multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
alexandra_campeanu, utilizator
V-am mai zis ca trebuie insistat pe faptul ca el spre deosebire de dvs, poate munci cat sa asigure o pensie raportata la salariul minim pe ec. Cereti sa se stabileasca in suma fixa raportat la salaariul minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie adalyfe adalyfe buna-ziua. ce s-a intamplat de anul trecut si pana acuma, ce s-a schimbat nou in legea pensiei intretinere, caci anul trecut mi-ati raspuns ca voi castiga in ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie alimentara ulises10 ulises10 stie cineva cum se va calcula cuantia pensiei alimentare daca parintele care trebuie sa o plateasca are venitul real mult mai mic (demonstrabil cu documente) ... (vezi toată discuția)
Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)