avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege declarata neconstitutionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege declarata neconstitutionala

Ce se intampla d.p.d.v. juridic atunci cand o lege este declarata neconstitutionala? Prevederile acesteia se abroga automat? Trebuie sa asteptam emiterea unui nou act normativ care sa ne spuna ce e de facut? In speta ma refer la Legea privind aprobarea OUG 77/2013 care a fost declarata recent neconstitutionala.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
oana_sere, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 7 Februarie 2014
În cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abrogare acte normative si efectele acestora pensionatul pensionatul ordonanta de urgenta abrogata de o alta 0rdonanta de urgenta, care a fost aprobata printr-o lege, care la randul ei a fost declarata neconstitutionala, naste ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 77 din 26.06.2013 taranulaur taranulaur Se mai aplica prevederile Ordonantei 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale? Am vazut in presa ... (vezi toată discuția)
De când este valabilă o decizie dată de curtea constituţională a româniei ? viktorV viktorV De când este valabilă o decizie dată de Curtea Constituţională a României ? (vezi toată discuția)