avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau sa dau banca in judecata - clauze abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau sa dau banca in judecata - clauze abuzive

Buna ,
Ne-am gandit sa dam banca in judecata insa as dori sa stiu daca am sanse de castig .
Situatia este urmatoarea - avem un credit ipotecar in CHF achizitionat in 2007 . Problema cea mai mare este cursul CHF insa avem un comision de asministrare care depaseste principalul . As dori sa stiu daca acest comision poate fi considerat abuziv ( l-am avut initial in contract , nu a fost comision de risc ) .
De asemenea as dori sa cer inapoi comisionul de acordare a creditului .
O alta problema ar fi actul aditional pe care banca ne-a obligat sa-l semnam in scurt timp de la semnarea contractului . Mai exact am semnat un contract de vanzare-cumparare in care a fost prezent si un reprezentant al bancii iar dupa doua zile banca ne-a contactat sa mergem de urgenta pentru ca este o problema . Ajunsi acolo ne-au spus ca acel contract va fi anulat daca nu achitam de urgenta un alt credit care l-au descoperit ulterior ca il avem la alta banca , este vorba de un credit de nevoi personale care l-am luat pt a achita avansul la casa , noi nu am ascuns acest lucru bancii si ne incadram cu veniturile pt ambele credite , dar acestia s-au razgandit si ne-au pus intr-o situatie f dificila ca in termen de 2 zile sa achitam datoria la cealalta banca . Ne-am imprumutat de la rude si am achitat cei 8000 euro . Ajunsi la banca cu dovada stingerii creditului de la cealalta banca , acestia au cerut sa aducem de urgenta un coplatitor altfel se anuleaza actul de v-c ( cumparatorul inca nu isi primise banii deoarece banca i-a spus initial ca dureaza cateva zile ) . Am fost fortati de banca sa il aduc pe tatal meu ca si coplatitor altfel pierdeam avansul care nu era deloc mic , plus toate comisioanele initiale , asadar nu am avut alta solutie . Acum regret amarnic ca mi-am implicat tatal intr-o astfel de situatie si ii pot creea probleme in cazul in care nu mai putem achita creditul .
Mentionez ca am atat contractul initial unde suntem doar doi - eu si sotul si actul aditional cu tatal meu semnat dupa cateva zile .
Cu cei de la banca nu se poate discuta , primim acelasi raspuns , absolut nici un ajutor .
Va rog sa-mi spuneti daca avem vreo sansa de castig in instanta , momentan avem intarzieri si ma gandesc ca un avocat ma va costa mult , as vrea sa incerc doar daca am sanse mari .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 00:13, 8 Februarie 2014
aveti sansa de castig . acele comisioane sunt abuzive.
Primul pas : reclamati la protectia consumatorului Biroul Judetean , anexati contractele .
Al doilea pas dati in judecata . Este gratuit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane credite ipotecare tasmed tasmed Am un credit ipotecar in CHF cu dobanda fixa. In plata lunara a datoriei este inclus un comision de risc de 0.15% din soldul creditului. Dupa cum am citit in ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)
Act aditional la un contract de credit bancar la bcr Trotus74 Trotus74 Buna ziua. In data de 17.09.2008 am încheiat un contract de credit cu BCR in suma initiala de 64,000.00 RON,credit de nevoi personale cu dobinda fixa de ... (vezi toată discuția)