avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demitere administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demitere administrator

Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 132 apartamente.Din verificarile care sau facut sa observat ca doamna admistrator a facut o anexa la contractul de munca in care a modificat salariul de la 1200 de ron la 2700 de ron lunar . Presedintele blocului si comitetul executiv dupa control au instiintat scris pe administrator cu un preaviz de 20 de zile ca va fi eliberata din functie . Intrebarea mea este daca se poate demite fara acordul proprietarilor sau trebuie convocata o sedinta cu toti proprietarii ? Daca se poate si un temei legal sincer recunoscator

Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 16:18, 9 Februarie 2014

Comitetul executiv angajează sau demite personalul

Una dintre cele mai importante atribuţiuni ale organului de control al proprietarilor îi vizează strict pe administratori. ?Comitetul executiv angajează sau demite personalul, încheie sau reziliază contracte în ceea ce priveşte activitatea de administrare şi întreţinere a clădirii, a părţilor comune de construcţii/a instalaţiilor, precum şi pentru alte activităţi conforme cu scopul asociaţiei de proprietari: administrare, contabilitate, casierie, îngrijire, mecanică, instalaţii etc. Angajarea personalului necesar asociaţiei de proprietari se face de către comitetul executiv, reprezentat de preşedinte, în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice în vigoare?.

De asemenea, potrivit legii, în cazul în care nu există un administrator sau un preşedinte de asociaţie, ?Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze?, se mai arată în Hotărârea de Guvern ce reglementază activitatea asociaţiilor de proprietari.

Asa ca succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Adriantot, moderator
Doamna administrator NU putea sa-si faca o anexa la CIM (de fapt orice modificare se poate face prin act aditional...), fara ca presedintele com. executiv sa stie! De fapt si de drept, asa cum citeaza din legislatie, @rwkovacs, modificarea salariului este atributiunea com. executiv, dar si aceasta in baza unui buget de venituri si cheltuieli.
Daca administratora ai modificat singura salariul, fara aprobarea com. executiv, a facut un fals grosolan si care se poate lasa nu numai cu demiterea acesteia, mai ganditi-va - insa ramane la latitudinea com. executiv daca vor sa intreprinda ceva in acest sens. Dar chiar asa , de la 1200, la 2700?
Administratorul de imobil nu detine autoritatea si competenta sa incheie documente/raporturi de munca,care trebuie sa fie asumate si de catre reprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie de proprietari
In astfel de situatii nu este suficienta masura demiterii,impunandu-se o verificare responsabila a activitatii acestuia prin raport al cenzorului/comisiei de cenzori
Ne puteti spune si noua care este perioada care sau " prins " ( presedintele si com. ex ) de acea anexa ? sa intelegem ca este si contabila , pai atunci comisia de cenzori , ce a verificat ? si vorba Domnului Grecu : se mai poate intreprinde si altceva !
Sapati mai adanc si veti descoperi mai multe .
Mare atentie cu demiterea doamnei in cauza! Actiunea de concediere trebuie facuta in conformitate cu Codul muncii altfel va castiga in instanta.
Adunarea generala mandateaza comitetul executiv pentru angajarea sau demiterea administratorului. Comitetul executiv doar pune in practica hotararea adunarii generale. Noi ”ne-am fript” cu desteptii din comitetul executiv pe o demitere ilegala si inca mai platim, la greu.

Alte discuții în legătură

Demitere administrator ContSters122354 ContSters122354 cum o poti demite pe d-na administrator atata timp cat sotul dansei este presesedintele asociatiei am inteles ca nu se demite prin adunare generala, ci ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul / presedintele. demitere administrator S4ndok4n S4ndok4n Buna seara, in Mai 2015 in urma AG m-am oferit sa preiau functia de cenzor al asociatiei de proprietari din care fac parte deoarece aceasta functie era ... (vezi toată discuția)