avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demitere administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demitere administrator

cum o poti demite pe d-na administrator atata timp cat sotul dansei este presesedintele asociatiei

am inteles ca nu se demite prin adunare generala, ci prin comitetul executiv
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:42, 2 Februarie 2010
Negativ. Uitati-va in L230/2007 si in HG 1588/2007 - atributii com. executiv!
@enachegeta, da este mai greu daca sotul este presedintele com. executiv, dar depinde de imprejurari. Nu poti demite un salariat chiar asa de simplu. Urmariti un pic topic-ul cu externalizarea administratorului, am mai spus acolo cum se face. Oricum, masura este extrema, trebuie facuta cu f. mare atentie si respectat cu strictete prev. Codului muncii, altfel veti avea mari necazuri.
Masura demiterii este atributul com. executiv - dar numai daca aveti motive temeinice. Daca sunteti nemultumiti de activitatea admin. sunt o sumedenie de masuri care pot fi luate impotriva acestuia pana la demitere.
bineinteles ca avem probleme in asociatie,altfel nu ne-am fi gandit la schimbare.dar sa vedem pe ce cale, fiind sot si sotie ceea ce nu este legal pt functii de conducere in aceeasi asociatie
enachegeta a scris:

fiind sot si sotie ceea ce nu este legal pt functii de conducere in aceeasi asociatie


Pe asta de unde-ati mai nascocit-o?!:stunned:
Ce motive aveti sa demiteti administratorul?:hm:
@enachegeta
Administratorul nu este functie de conducere, ci de executie.
Nu scrie nicaieri ca un administrator se demite din cauza ca este sotul (sotia) cuiva din comitet. Mai intai de toate nu se aproba in comitet angajarea ei pe motive de conflict de interese, dar...o data ce a fost angajata nu poate fi demisa decat daca face "nazbatii" prin acte sau cu banii asociatiei.
Daca cunoasteti asemenea situatie in legatura cu administratora Dv. mergeti pe calea batatorita a demiterii oricarui administrator, indiferent de gradul de rudenie cu cineva.
nu a-ti auzit de conflictul de interese ? cititi legea respectiva

Alte discuții în legătură

Administrator si presedinte in aceeasi familie marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua . Am tot citit in legea 230 si in norme si nu am gasit nicaieri raspunsul la urmatoarea nelamurire pe care o am : \\"Asociatia de Proprietari poate ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari data in judecata madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog daca imi poate da cineva un raspuns legat de urmatoarea situatie: Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a fost data in ... (vezi toată discuția)
Alegerea ununi presedinte de asociatie de bloc Madalina-Nituleac Madalina-Nituleac Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal ca presedintele de asociatie si administratorul sa locuiasca la aceeasi adresa(apartament). Mentionez ca au nume ... (vezi toată discuția)