gerberga a scris:
Art. 160 NCPC ...
Doamna avocat va multumesc pentru amabilitate.
Din pacate procesul a inceput in 2011, deci se judeca dupa vCPC, inclusiv recursul, stadiu in care ma aflu in prezent.
In al doilea rind, am citit, evident, articolele din vCPC privitoare la citare. Nelamurirea mea se referea la modul cum va interepreta instanta situatia asa cum am prezentat-o mai sus, situatie care pentru mine e mai greu sa o incadrez in articolele din vCPC, neavind competenta necesara. O reiau aici:
Deci:
- sint reclamatul care a cistigat la fond impotriva unei firme;
- instanta de fond a continuat procedura de citare dupa ce prima citare s-a intors numai cu specificarea "Afisare pe usa principala", deoarece nu era nimeni la sediul declarat. S-a facut apoi afisare publica la usa instantei si in presa
- firma face recurs acuzind nefinalizarea procedurii de chemare, reclamind ca s-a facut numai afisarea fara "contrasemnare si stampliare de catre functionarul abilitat de catre persoana juridica"
In acest context puneam intrebarea de mai sus: ce se intimpla cind firma contesta finalizarea procedurii de citare, adica agentul postal nu ar fi respecatat procedura: "contrasemnare si stampliare de catre functionarul abilitat de catre persoana juridica". Cum procedeaza instanta: ia de buna afirmatia agentului postal sau a firmei? Cum sa dovedesc ca agentul a procedat corect, atita timp cit la sediul declarat nu a gasit pe nimeni sa-i semneze si stamplileze chemarea?