avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii fondatori ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii fondatori ONG

Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori
La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
scobarul, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:10, 27 Februarie 2014
La prima adunare generala a asociatiei, pe ordinea de zi, printre alte puncte, va fi si dezbaterea propunerii de excludere a ...(numele) din asociatie ca urmare a ....(detaliati motivul). La adunarea generala va fi invitat si persoana in cauza. Daca solicita, in procesul verbal, la punctul respectiv, pe langa trecerea motivului si a rezultatului votului membrilor, se trec si observatiile lui.
Apoi daca acesta facea parte din structura de conducere, trebuie sa se faca alegeri pentru ocuparea locului vacant. Noua echipa de conducere se inregistreaza la judecatorie.
Conform statutului. Probabil ca aveti (ar trebui sa aveti) in Statut precizata procedura - care e organul care aplica sanctiunea de exlcudere ( de regula Adunarea Generala), cu ce procedura (ex. il convoaca, ii pemite sa isi expuna punctul de vedere?). De cenzor este nevoie numai daca asociatia are peste 15 membri.
Asociatia noastra de pescari (ONG) are 8 membrii fondatori si membri pescari care platesc cotizatie in asociatie in jur de 1.000 in acest caz numarul de 15 se refera la membrii fondatori sau membrii cotizanti fiindca adunarea generala a asociatiei se convoaca conform statutului numai cu membrii fondatori?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
george-neagu, moderator
toti membrii au drepturi egale indiferent ca sunt cei care au constituit organizatia sau cei cooptati ulterior. Este o greseala sa voteze si sa ia decizii doar 8. Se pot identifica si modalitati de exprimare a vointei celor 1000 si nu este necesar ca deciziile sa fie semnate de toti.
Cat despre nr de 15 ca si plafon peste care se numeste cenzor, asociatia avand mult mai multi membri, este nevoie de o comisie de cenzori, din care cel putin 1 este expert contabil sau contabil autorizat
In actele asociatiei noastra de pescari : act constitutiv, statut,regulament de organizare si functionare nu sunt prevazute sanctiuni pentru membrii fondatori.
1- Este legal daca adunarea generala hotaraste excluderea unui membru fondator ? sau un membru fondator ramane pe vecie (cat exista aceasta asociatie), deoarece noi dorim sa nu mai participe la ad .gen. deoarece ne aduce in sedinte numai jigniri si injurii.
2- Un membru fondator, poate delega pe alt membru fondator sa-l reprezinte la sedintele ad. gen. ? si daca " da " este suficienta o procura semnata de cei doi sau trebuie un inscris notarial ?

Alte discuții în legătură

Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? Lady64 Lady64 Buna ziua.Daca o fundatie are trei membri fondatori mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)