avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sot si sotie, angajati in cadrul aceleasi companii, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sot si sotie, angajati in cadrul aceleasi companii, avem dreptul sa lucram pe acelasi schimb?

Buna ziua!

Eu si sotia mea lucram in cadrul aceleasi companii, dar pe schimburi diferite si locuri de munca diferite; eu lucrez in trei schimburi iar sotia mea in doua. Am dorii sa ne cumparam o casa undeva la 15 Km de oras si automat ar interveni problema navetei, naveta pe care o putem face cu masina personala, dar dupa cum spuneam nu suntem pe acelasi schimb. In baza celor relatate mai sus, va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul sa cerem modificarea programului sau locului de munca a unuia dintre noi, astfel incat sa ne permita sa facem naveta impreuna. Mentionez faptul ca lucram intr-o companie cu un numar de 3500-4000 de angajati.
Cel mai recent răspuns: roburtr , utilizator 15:30, 10 Februarie 2014
Aveti posibilitatea sa lucrati amandoi pe acelasi schimb. Insa, in acest caz, va trebui sa vorbiti cu angajatorul dvs,
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa stiu daca exista o baza legala pentru acest lucru, e prevazut in lege ca drept al angajatului sau e vorba doar de cat de intelegator este angajatorul.
Nu este prevazut in legislatie ca un drept al sotilor.

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului, se prevede in art.117 C.mun.
Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
Deci singura solutie ramane intelegerea cu angajatorul, lucru destul de complicat in situatia noastra. Multumesc inca o data pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema lucrului in schimburi dya46 dya46 Buna seara, Sunt angajata pe perioada nedeterminata de 3 luni la o firma unde am facut numai schimbul unu, iar acum mi s-a impus sa ... (vezi toată discuția)
Reglementare program de lucru stefisis stefisis Salutare! As dori sa stiu daca in contractul de munca scrie ca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi / 5 zile pe saptamana, dar nu scrie daca pe schimburi sau nu, ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca crismunteanu crismunteanu Am incheiat contractul individual de munca anul trecut in luna aprilie, lucrand pana in momentul de fata in 2 schimburi, respectiv primul schimb de la 06-14.00 ... (vezi toată discuția)