avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reglementare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reglementare program de lucru

Salutare!
As dori sa stiu daca in contractul de munca scrie ca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi / 5 zile pe saptamana, dar nu scrie daca pe schimburi sau nu, poate angajatorul sa imi impuna serviciul pe schimburi (doar 2, 3 nu e cazul)? Serviciul pe 2 schimburi nu implica vreo bonificatie in plus fata de cel intr-un schimb? Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 28 Februarie 2014
Art. 136 C.mun.
(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.
(2) Salariat în schimburi reprezintă orice salariat al cărui program de lucru se înscrie în cadrul programului de muncă în schimburi.

Conform art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile. Dacă sunt respectate legea, regulamentul intern şi contractul colectiv de muncă aplicabil, angajatorul nu trebuie decât să încunoştiinţeze salariaţii şi să afişeze programul de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programat permanent in schimbul 2 constantin2408 constantin2408 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal un angajat poate fi programat permanent schimbul II. exista vre-o restrictie in acest ... (vezi toată discuția)
Program de lucru în 3 schimburi cristinast cristinast Program de lucru în 3 schimburi Bună ziua, Lucrez intr-o societate comerciala care are ca obiect de activitate: producție și se lucrează în ture de ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca crismunteanu crismunteanu Am incheiat contractul individual de munca anul trecut in luna aprilie, lucrand pana in momentul de fata in 2 schimburi, respectiv primul schimb de la 06-14.00 ... (vezi toată discuția)