avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte

Politistul a aplicat 6 puncte amenda in valoare de 510 lei pentru depasirea vitezei in localitate cu 38 km/h pe portiune de drum cu 50 km/h. cred ca se incadreaza la 4 puncte amenda...
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:48, 11 Februarie 2014
puteti contesta acel proces verbal printr-o plangere contraventionala
Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).

Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
c) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
3. depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;


Punctul amenda nu este acelasi lucru cu punctul de penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)
Art. 121/1 respectiv 101/2 din oug 195/2002 sunt abrogate? v_razvy v_razvy Buna ziua.Am fost sanctionat pentru depasirea vitezei intr-o localitate din Arges.In PV, agentul a completat la incadrarea faptei: art.121/1 din RAOUG ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar incardare gresita ca puncte ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru contestarea unei amenzi auto. Pe un drum din VL cu viteza max 50km/h am fost inregistrati cu 82 km/h de o masina ... (vezi toată discuția)