avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic

Buna ziua, un consilier juridic, neangajat al vreunei societati comerciale, poate in baza unui contract de prestari servicii sa emita facturi de consultanta pt acele societati? Ce trebuie sa faca pt a indeplini aceste lucruri?
Nu poate.
Trebuie sa se faca avocat .
Pai si atunci de ce statutul consilierilor juridici spune : " Profesia de consilier juridic poate fi exercitata la alegere si prin formele de exercitare independente: cabinete individuale sau societati profesionale de exercitiu liberal al activitatilor de consultanta, asistenta si reprezentare juridica (S.E.L.) numai dupa obtinerea atestatului de libera practica" ? Cum incaseaza pentru serviciile prestate astfel de cabinete sau societati profesionale, daca nu in baza unor facturi emise ?
Consilierii juridici nu pot infiinta cabinete particulare.
Vedeti si Decizia nr. XXII din 12 iunie 2006 , publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 936 din 20/11/2006 , pronuntata de ICCJ - Sectiile Unite, care dispune:
" Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În aplicarea dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte:

Cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile.


Obligatorie, pentru instanţe, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 iunie 2006."
[ link extern ]

Da freeelis, de acord, dar daca merge omuletul la ANAF si se inregistreaza ca si profesie liberala? Ai dau cei de la finante un CUI si iata ca are Cabinet de consilier juridic.
Decizia invocata de tine este pentru ORC , pentru a nu se mai infiinta societati comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfiintare cabinet juridic Anonymus_1986 Anonymus_1986 Buna ziua ! De curand am intalnit o forma de exercitare a profesiei de consilier juridic si anume Cabinetul Juridic. in ce conditii se pot acestea infiinta ... (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet de consultanta juridica dana001 dana001 am terminat facultatea de drept si as dori sa stiu daca pot sa-mi deschid un cabinet de consultati juridice si unde trebuie sa merg sau cu cine trebuie sa iau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - angajare consilier juridic ContSters301422 ContSters301422 As vrea sa stiu stiu si eu daca o cunostiinta de a mea infiinteaza o firma de consultanta juricica, ma poate angaja ca si consilier juridic???rog un raspuns in ... (vezi toată discuția)