As dori sa stiu cum pot verifica daca contractul de munca a fost inregistrat la ITM .Mi s-a dat un exemplar fara niciun nr de inregistrare ,.Mentionez ca munca o voi incepe zilele urmatoare .
Va multumesc
Angajatorul are obligația înregistrării contractului la ITM (depunerea online a revisal) cel târziuîn ziua anterioară începerii activității. Deci, dacă pe contract este prevăzută data începerii în 25 iulie 2024, angajatorul poate depune revisalul, în termen legal, chiar și în 24 iulie. Nu vă grăbiți "să agitați apele" înainte de a începe lucrul. În ziua în care vă veți prezenta la lucru, mergrți cu contractul și rugați-i să vă înscrie numărul de revisal pe el.
ITM va implementa cât de curând un sistem prin care salariații își vor putea consulta online revisalul. Până în noiembrie 2024 ar trebui să fie gata și probabil din 2025 va fi funcțional pentru salatiați.
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu rezolvi la ITM (desi ar fi primii interesati care ar trebui sa iti raspunda), mai poti verifica pe websiturile de la CNPP (Casa Nationala de Pensii Publice - www.cnpp.ro) si ANAF (Spatiul Virtual Privat)....acolo ar tb sa vezi ce date financiare a raportat angajatorul tau legate de contractul tau de munca (ex. salariu brut/net, ce taxe plateste - CAS, CASS, imposit, somaj, etc), in functie de care in viitor iti vei primi si banutii de pensie.
Accesul la aceste portale este gratuit, insa necesita un drum pana la respectivele autoritati sa iti deschizi cont (daca nu ai deja unul).
Daca nu vezi nici o data, inseamna ca cel mai probabil contractul nu este inregistrat si nici nu se plateste respectivele taxe in contul tau.
Stiu ca topicul era usor diferit, in sensul ca aceste date inca nu exista in momentul de fata, deoarece nu ati inceput inca activitatea, dar ideea este sa verificati si ulterior.....multi angajatori inregistreaza contractul la REVISAL si apoi il suspenda, profitand de naivitatea sau necunoasterea legii de catre angajati (le pune in fata o foaie pe care respectivele persoane le semneaza fara sa citeasca...sau mai raule falsifica semnaturile)