avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe cont pentru credit neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe cont pentru credit neachitat

buna ziua am si eu 2 intrebari. in ce conditi se poate pune poprire pe salariu ?adica se poate pune si fara sa fi fost judecat de o instanta judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:51, 11 Februarie 2014
Sigur s-a inceput executarea silita. Nu ati trecut printr-un proces pt ca acel contract de credit constituie titlu executoriu, creditorul se adreseaza executorul, acesta obtine incuviintar ede la instanta si trece la treaba.
Aveti motiv de contestatie.. unul ca puteti invoca prescriptia ai apoi ca v-au luat mai mult de jumatate din salariu.
Ca v-a luat jumatate din salariu, o puteti rezolva cu executorul, mergeti la el faceti dovada ca in conty va intra salariul si cereti-i sa faca adresa catre banca sa va elibereze 2/3 din salariu lunar.
unde pot face contestatie? stiti care este problema cea mai mare eu am luat un inprumut de 4700 chf in niembrie 2007(9395.73) am platit ratele la timp pana a inceput sa o ia francul forte mult in sus atunci mam dus la banca si le am dat 7000 de lei inapoi platind inca un an o rata mai mica injur de vro 100 de lei pe luna si acum mi-au pus poprire pe salariu ptr. 6200 lei enorm
Nu cred ca e corecta solutia cu ,,mergeti si vorbiti cu executorul si rugati-l sa va retina doar 2/3 din salariu". E plin netul de abuzurile in exercitarea profesiunii ale executorilor care inteleg aplicarea ,,indestularii" sfidand legea. Ok, se poate indrepta simultan impotriva imobilelor, conturilor, veniturilor, etc, dar cu respectarea legii. @sdenys Nu stiu cum stati d-voastra cu veniturile, probabil ca nu prea bine, altminteri v-ati fi platit ratele, dar tot v-ati putea adresa unui avocat care sa va consilieze. Va spun ca e loc de a-l ,,executa" pe executor, au fost cazuri. Succes ! P.S. V-am trimis si un mesaj privat.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
Contestatia se depune in termen de 15 zile la instanta de executare- asta fiind judecatoria care a incuviintat executarea. Puteti sa nu timbrati la depunerea cererii, va pune in vedere instanta sa timbrati si cat.
Si eu va recomand sa apelati la avocat macar pt redactarea contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont Mirelaalexandru89 Mirelaalexandru89 Buna ziua. As avea o intrebare mai complexă in ce priveste poprirea pe cont. In urma cu ceva ani mi-am deschis două conturi bancare. Unul la Ing (acum 3-4 ... (vezi toată discuția)
Executare silita Danielasicristi Danielasicristi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a iesii dintr-o situatie neplacuta. Am luat un credit de nevoi personale acum 7 ani, am platit vreo 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Micky87 Micky87 Am nevoie de o solutie de la cineva specializat sau care stie ce ar trebui sa fac? Nu stiu ce sa fac ce solutie sa gasesc, am facut un credit in 2008 la banca ... (vezi toată discuția)